Εργατικό κίνημα
Σισμανόγλειο - Α. Φλέμιγκ - Πεντέλης: Όχι στις συγχωνεύσεις

Σύσκεψη με πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων Σισμανόγλειου, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης και συμμετοχή εκπροσώπων δημοτικών κινήσεων, συλλογικοτήτων και φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε στις 6/12 στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ.

Όπως αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα στο κοινό τους ψήφισμα τα σωματεία, «η Διοίκηση παρουσιάζει και προωθεί ‘σχέδιο ανάπτυξης’ που βασικό του στοιχείο είναι οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών μέσω κοινού οργανισμού. Οι εργαζόμενοι και οι φορείς, τοποθετούμε την “κόκκινη γραμμή” της αντίστασής μας, σε κάθε προσπάθεια της Διοίκησης των Νοσοκομείων που θα συγχωνεύει και θα καταργεί τμήματα και υπηρεσίες των Νοσοκομείων με όχημα τον ενιαίο οργανισμό, που θα στρώνει το έδαφος και θα διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο για την σταδιακή κατάργηση και το κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, που θα δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω συρρίκνωσης και υποβάθμισης για το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης. Φύσει και θέση, οι εργαζόμενοι και όσοι απευθύνονται στα Νοσοκομεία μας διεκδικούμε την ανάπτυξή τους, με πλήρη κάλυψη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων...

Κίνδυνος

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί άμεσα η ενίσχυση με το απαιτούμενο προσωπικό και στα τρία Νοσοκομεία για να αποτραπεί, πρώτα και κύρια, ο κίνδυνος κατάρρευσης και κλεισίματος μονάδων και τμημάτων.

Θεωρούμε ακόμα, επιβεβλημένη την διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας στη περιοχή με το προσωπικό και τη χρηματοδότηση που απαιτείται επ’ ωφελεία των κατοίκων της περιοχής. Με Νοσοκομεία που θα λειτουργούν διατηρώντας την αυτοτέλειά τους.

Εκτιμούμε ως απαραίτητο το συντονισμό και τον κοινό βηματισμό με όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τα κινήματα και τους Δήμους της περιοχής στο πλαίσιο της δημιουργίας μίας ισχυρής συμμαχίας των εργαζομένων και των κατοίκων της με κοινό στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην περίθαλψη και την αντίσταση σε κάθε απειλή για νέες συγχωνεύσεις και κλεισίματα Νοσοκομείων».