Αποθρασύνθηκαν τα παπαγαλάκια του συστήματος μετά την συνέντευξη της Νατάσσας Μποφίλιου στην Εφ.Συν το Σάββατο 2 Δεκέμβρη.
«Θολοκουλτουριάρα», δημιούργημα των «επαναστατικών ψευδαισθήσεων της μεταπολίτευσης» που «εκστομίζει ανεμπόδιστα ιδεολοπτικές μπαρούφες», ήταν κάποιες από τις χαρακτηριστικές εκφράσεις του Μανδραβέλη στην “Καθημερινή”, φυλλάδα του Αλαφούζου. «Χαζοβιόλα», που πρέπει να είναι πιο συνετή όταν μιλάει για τόσο μεγάλες και σοβαρές έννοιες όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνέστησε ο «συνεσταλμένος» Τατσόπουλος. Αλλά ποιος ο λόγος που τόσο πολύ ενοχλήθηκαν (θυμήθηκαν ακόμη πως τον Τρότσκι τον έφαγε ο Στάλιν), όχι μόνο οι δύο παραπάνω, αλλά σύσσωμα όλα τα τσιράκια, «σοβαρά» και γελοία, της αστικής διανόησης;
Η απάντηση βρίσκεται στο φόβο που τους προκαλούν αυτά που είπε η Νατάσσα Μποφίλιου και στην επίγνωση ότι εκφράζουν πολύ μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας. Η Νατάσσα τόλμησε να εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις της για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, για τον Τσίπρα και τις κωλοτούμπες του, για την Ευρωπαϊκή Ένωση των πολυεθνικών, την αριστερά, την οργανωμένη πάλη, την επανάσταση. Μίλησε ενάντια στους ναζίδες της ΧΑ και είπε ότι «πρέπει να μη φοβόμαστε». Μίλησε ενάντια στον σεξισμό. Δήλωσε ότι «ψηφίζει ΚΚΕ, αν και διαφωνώ σε πολλά σημεία» και ταυτόχρονα ότι «θα ήταν ωραίο να γινότανε μια παγκόσμια επανάσταση. Εγώ στα βάθη της ψυχής μου είμαι τροτσκίστρια».
Τέτοιες ιδέες και απόψεις ανατινάζουν τα μυαλά του κάθε λογής απολογητή της τάξης και της ασφάλειας. Πόσο μάλλον όταν αυτές εκφράζονται από μια τραγουδίστρια που έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες, έχει πουλήσει χιλιάδες δίσκους με εκατομμύρια ακροάσεις και φανατικό κοινό.
Όμως όποιος γυρνάει στις γειτονιές, μιλάει με τον απλό κόσμο, συζητάει για τις πολιτικές εξελίξεις ξέρει ότι αυτές είναι κουβέντες και αναζητήσεις που γίνονται σε πλατιά κομμάτια της κοινωνίας. Τα εκατόχρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης γιορτάστηκαν φέτος με τεράστια απήχηση.
Σεληνιάζονται οι χλεχλέδες της αστικής διανόησης γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι (αντί να βυθίζονται στην απογοήτευση μετά την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και να επιστρέφουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ) ριζοσπαστικοποιούνται και αναζητούν απαντήσεις. Φρικάρουν γιατί η πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστερά, με όλα της τα προβλήματα και τις αντιφάσεις εξακολουθεί να είναι ζωντανή (και όχι μόνο εκλογικά καταγράφοντας αύξηση στις δημοσκοπήσεις). Γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσαρμόστηκε στις τρόικες, αλλά η κοινωνική αριστερά παραμένει ακμαία και πλειοψηφική.
Αυτός είναι και ο λόγος που γέμισαν τις φυλλάδες και τα μπλογκ τους από βρισιές κάθε είδους προσπαθώντας να αποδομήσουν την Μποφίλιου. Στο πρόσωπό της, κάθε λογής Μανδραβέληδες και Τατσόπουλοι προσπαθούν να χτυπήσουν την κάθε γυναίκα, τον κάθε απλό άνθρωπο που σκέφτεται με ποιους τρόπους μπορεί να απαλλαγεί από καθάρματα σαν και αυτά και το σύστημα που στηρίζουν.
Η Νατάσσα Μποφίλιου (και δεν είναι η μόνη - η Μαρίνα Σάττι δέχτηκε τέτοιου είδους επιθέσεις την προηγούμενη εβδομάδα επειδή ανέβασε ένα ποστ με Πακιστανούς μετανάστες σαν απάντηση σε ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε) έχει αποδείξει στο παρελθόν πως έχει πολύ ευαίσθητες κεραίες απέναντι στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις γύρω της. Από τα πρώτα χρόνια της κρίσης τα έβαλε ανοιχτά με τους ναζίδες της ΧΑ και υπήρξε θύμα τους, ενώ έχει εκφράσει την άποψή της πολλές φορές ενάντια στα μνημόνια και την κρίση.
Μπράβο στην Μποφίλιου και σε όλους εκείνους και εκείνες, δημοφιλείς και μη, που τολμάνε να τους τα λένε χύμα και τσουβαλάτα. Έχουν την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας.

