Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Πειραιάς: Έξω οι νεοναζί

Πειραιάς, 10/12

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/12 αντιφασιστική συγκέντρωση – πικετοφορία στο Παζάρι του Πειραιά. Δεκάδες αντιφασίστες/στριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, της Αλληλεγγύης Πειραιάς, της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας και της Δημοτικής Κίνησης «Λιμάνι της Αγωνίας» που είχε στόχο να δώσει απάντηση στην πρόσφατη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Πακιστανού μετανάστη Σαγιέντ Γκουλάμ Καμπάρ που έγινε από οργανωμένη ομάδα φασιστών στο Παζάρι του Πειραιά.  

Αφετηρία της κινητοποίησης ήταν o σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά στις 11πμ όπου έγινε μία σύντομη εξόρμηση και στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους του Πειραιά μέχρι το Παζάρι. Μπροστά μπήκε το πανό της ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά και ακολουθούσε το πανό της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας. Από την ντουντούκα γινόταν καταγγελία της ρατσιστικής επίθεσης και κάλεσμα κοινής δράσης ντόπιων και μεταναστών ενάντια σε μνημόνια και νεοναζί, καθώς επίσης και κάλεσμα για τη γενική απεργία στις 14/12.

Όταν η πορεία έφτασε στο Παζάρι, τους αντιφασίστες διαδηλωτές υποδέχτηκε το προεδρείο του Σωματείου Μικροπωλητών. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία της διαδήλωσης μπήκε μέσα στο παζάρι μοιράζοντας σε μικροπωλητές και σε κόσμο που ψώνιζε ανακοίνωση – καταγγελία της ρατσιστικής επίθεσης και κάλεσμα για την πανεργατική απεργία στις 14/12. Όλοι έπαιρναν τα φυλλάδια συμφωνώντας ότι ντόπιοι και μετανάστες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και ότι η θέση της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή. Δόθηκαν 13 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης και συγκεντρώθηκαν αρκετές υπογραφές στο κείμενο της ΚΕΕΡΦΑ.

Αμέσως μετά η πορεία κατευθύνθηκε στην υπαίθρια αγορά «χωρίς μεσάζοντες» που διοργάνωνε η Αλληλεγγύη Πειραιά και κατέληξε στο Δημοτικό Θέατρο. Από την πλευρά της ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά, η Μαρία Ανδρέου κάλεσε στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης 14/12 και ο Σωτήρης Αλεξόπουλος στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 18/12, «Ημέρα του Μετανάστη» που φέτος είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στα σκλαβοπάζαρα.