Εργατικό κίνημα
Καλέσματα για Πανεργατική απεργία 30/5

ΥΠΠΟ

Ανακοίνωση συμμετοχής στην Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη εξέδωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ καλώντας τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις.  

“Η απεργία μας στις 30 Μάη θα είναι ταυτόχρονα και μια απάντηση στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που, αντί να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες, αντί να συντονίσουν τις μάχες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, αντί να οργανώσουν απεργίες για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μιλάνε για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, για «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» και δε λένε κουβέντα για το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών” αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο. 

“Η επιτυχία της απεργίας στις 30 Μάη θα στείλει και το μήνυμα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι οι εργαζόμενοι δε συμβιβάζονται όπως αυτοί με τα αφεντικά, την κυβέρνηση και τους δανειστές, αλλά συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα για να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια”. 


ΟΣΥΟ

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία στις 30 Μάη, με συγκέντρωση στις 10πμ μπροστά στην είσοδο του υπουργείου στην οδό Νίκης 5-7, καλεί σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ).