Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Όχι στο νέο νομοσχέδιο για το προσφυγικό

“Όχι στο νέο νομοσχέδιο για το προσφυγικό”, ήταν το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης που οργανώθηκε την Τρίτη 15/5 στο Σύνταγμα τη στιγμή που ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Βίτσας το έφερνε για ψήφιση στη Βουλή.

Στην κινητοποίηση που στήριξε η ΚΕΕΡΦΑ και μέλη της Πακιστανική Κοινότητας, συμμετείχαν επίσης μέλη του Αντιφασιστικού Συντονισμού αλλά και δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

“Πρόκειται για έναν κατάπτυστο νόμο που επιχειρεί να επιταχύνει τις µαζικές απελάσεις προσφύγων υιοθετώντας τον πιο σκληρό πυρήνα της πολιτικής της Ευρώπης-Φρούριο που ακολουθεί η ΕΕ. Δύο χρόνια μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ο Βίτσας και η κυβέρνησή του συνεχίζει να κρατάει χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους στα νησιά, συνεχίζει την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης και την στοχοποίηση των προσφύγων. Ο ίδιος ο Βίτσας είναι συνυπεύθυνος και για τις επιθέσεις στους πρόσφυγες όπως αυτή στην πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο γιατί με τις πολιτικές που υλοποιεί αποθρασύνει τους φασίστες και τις ρατσιστικές επιθέσεις. Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα θα βρεθεί μπροστά σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης του ρατσιστικού, βάρβαρου και απάνθρωπου σχεδίου του Βίτσα και στην εξοργιστική αντιμετώπιση απέναντι στο δράμα των χιλιάδων προσφύγων”, ανέφερε στην ΕΑ ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.