ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πάνω από 500 μαθητές, γονείς, φοιτητές και εργαζόμενοι της Αλεξανδρούπολης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Στην οργάνωση της εκδήλωσης βοήθησαν και συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων της Πολιτιστικής Επιχείρησης που δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με τα μουσικά τους συγκροτήματα και άλλα εικαστικά δρώμενα, όπως και με δική της πρωτοβουλία η φιλαρμονική του Δήμου. Την ίδια μέρα οι 75 εργαζόμενοι είχαν κατέβει σε 24ωρη απεργία με απόφαση του Σωματείου του Δήμου, του οποίου ο πρόεδρος με την ομιλία του δήλωσε τη στήριξη του αγώνα της ΚΕΠΕΔΑ.

Το μεγαλύτερο, όμως, ενθουσιασμό στους συγκεντρωμένους ξεσήκωσε η ομιλία του Πασχάλη Ταπεινόπουλου, που διάβασε τα ψηφίσματα αλληλεγγύης των φοιτητικών συνελεύσεων του Παιδαγωγικού και της Ιατρικής. Στη συγκέντρωση υπήρχαν πανώ συμπαράστασης και των δυο φοιτητικών συλλόγων. Πανώ είχαμε και ως τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώ και πικέτες με τα συνθήματα «Ο πολιτισμός πάνω από τα κέρδη» και «Να μην κλείσει η ΚΕΠΑΔΑ». Oι εργαζόμενοι της ΚΕΠΑΔΑ προετοιμάζονται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με προσανατολισμό το ξεκίνημα επίσχεσης εργασίας και την διοργάνωση άμεσα κι άλλης συγκέντρωσης με τη στήριξη των μαθητών τους.

Η ανεργία θερίζει σε όλο το νομό Έβρου. Η ανάγκη για συντονισμό με τους εργάτες της ΟΤΤΟ είναι άμεση. Το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος των εργαζόμενων του Δήμου πρέπει να προκηρύξουν μια 24ωρη απεργία συμπαράστασης. Η επίθεση στην ΚΕΠΑΔΑ είναι μια πρόγευση του τι θα σημάνουν οι «συγχωνεύσεις» του Καλλικράτη και μας αφορά όλους. Η τοπική οργάνωση του ΣΕΚ στην Αλεξανδρούπολη, μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για χτίσουμε ένα δυνατό κίνημα αλληλεγγύης.

Γιώργος Μποτσίδης,ιδιωτικός υπάλληλος