Οι Νεοναζί είναι φονιάδες, δεν είναι «θύματα»

Το πρόβλημα δεν είναι πώς θέλουν να αυτοπαρουσιάζονται οι φασίστες. Είναι όμως πρόβλημα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι επιθέσεις σαν αυτή στη Χρυσή Αυγή «ακυρώνουν τη Δημοκρατία». Από πού κι ως πού μια επίθεση στη Χρυσή Αυγή είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία; Τα γραφεία της είναι άντρο για να οργανώνει ρατσιστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς μεταναστών. Η Δημοκρατία ακυρώνεται επειδή η Χρυσή Αυγή έχει γραφεία, όχι επειδή της τα χτυπάνε.

Είναι πολύ πρόσφατη η καταδίκη εφτά φασιστών στα Χανιά για την απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι. Πρόσφατες και οι επιθέσεις στους Αμπελόκηπους όπου επιχειρούν να δημιουργήσουν φασιστικούς πυρήνες σε σχολεία. Στον Αγιο Παντελεήμονα συνεχίζουν να αλωνίζουν και να προσπαθούν να σπείρουν το μίσος. Η συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία και ειδικά με τα ΜΑΤ είναι γνωστή από καιρό και έχει καταγραφεί με όλους τους τρόπους, ακόμη και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Αυτές τις μέρες, η ολόθερμη στήριξη του Καρατζαφέρη στο πρόγραμμα λιτότητας του Παπανδρέου αποκαλύπτει ξεκάθαρα τι κρύβεται πίσω από τα θολά κηρύγματα των φασιστών. Πίσω από τις ελληνικές σημαίες βρίσκεται η υπεράσπιση των συμφερόντων των αφεντικών. Ο ρατσισμός θέλει να διχάσει την εργατική τάξη, την ώρα που τα αφεντικά ενώνονται για να μας επιτεθούν.

Δεν είναι ώρα για να αναγνωρίσουμε δημοκρατικά δικαιώματα στους φασίστες. Αντίθετα είναι η ώρα να τους πάρουμε πίσω όσα βήματα έκαναν το προηγούμενο διάστημα και να τους απομονώσουμε εντελώς. Το αντιφασιστικό κίνημα δεν μπορεί να δεχτεί κανένα «δημοκρατικό» φρένο στη μάχη ενάντια στους εχθρούς της δημοκρατίας. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα λόγου στους κήρυκες του ρατσιστικού μίσους και στους νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος. Ούτε δικαίωμα να έχουν γραφεία και να κυκλοφορούν εφημερίδες. Οσες βόμβες και να φάνε, οι δολοφόνοι δεν θα μετατραπούν σε αθώα θύματα.