ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αποτέλεσμα μια μεγάλη ομάδα που έκανε γκράφιτι, έβαλε φωτογραφίες, έβαψε αντιρατσιστικές πέτρες και μπλουζάκια και οργάνωσαν προβολή και συζήτηση. Σε πολλά ακόμη σχολεία, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και έγινε συζήτηση ή προβολή ταινίας, όπως στο 2ο Λύκειο και Γυμνάσιο, στο 3ο, 4ο και 8ο Λύκειο, αλλά και σε αλλού.

Το σημαντικό σε αυτήν την καμπάνια δεν ήταν μόνο το ίδιο το θέμα, που από μόνο του άγγιξε πάρα πολλούς μαθητές και καθηγητές - σε πολλά σχολεία μας ζητήθηκε να πάμε με τα υλικά της Κίνησης και να ανοίξουμε το θέμα. Ήταν το ότι πολλοί μαθητές βρέθηκαν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να τις κάνουν πράξη μέσα στα σχολεία, με βοήθεια τους αντιρατσιστές καθηγητές και νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν είχαν υπ´όψιν τους ότι ήταν τόσοι πολλοί, μαθητές και καθηγητές, που θα ενδιαφέρονταν για το θέμα.

Το κομμάτι που πρωτοστάτησε σε αυτήν την καμπάνια θα είναι και το κέντρο των εξελίξεων μέσα στα σχολεία κάθε φορά που το κίνημα θα φουντώνει. Η 19 Μάρτη ήταν ένας πολύ καλός σταθμός για να δυναμώσει τους αγώνες που έρχονται και για να διώξουμε τους φασίστες και τις ιδέες τους από τα σχολεία και για να πετάξουμε στα σκουπίδια το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Όπως είπαν κι οι μαθητές, η αρχή για τη συνέχεια.

Μάνος Νικολάου