Εργατικό κίνημα
AΡΣΙΣ Όχι στις απολύσεις

Στάση εργασίας και παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ Άρσις πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 27/8, εργαζόμενοι της ΜΚΟ.
Η στάση εργασίας είχε αποφασιστεί σε συνέλευση του ΣΒΕΜΚΟ, του σωματείου των εργαζόμενων στις ΜΚΟ καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας, σχετικά με την απόλυση των δυο εργαζόμενων της Άρσις που απολύθηκαν για τη συνδικαλιστική τους δράση. Η συνάντηση, μετά από αίτημα της εργοδοσίας, τελικά αναβλήθηκε για τις 3 Σεπτέμβρη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση στις 10πμ, στην επιθεώρηση εργασίας στο Κερατσίνι (Λεωφόρος Δημοκρατίας 22). Η κινητοποίηση της Δευτέρας και αυτή στις 3/9, αποτελούν συνέχεια στη μάχη που δίνουν ήδη από τον Ιούλιο οι εργαζόμενοι στην Άρσις καθώς έχουν προηγηθεί στάσεις εργασίας, 24ωρη απεργία και μαζικές περιφρουρήσεις – συγκεντρώσεις έξω από τη ΜΚΟ στη Μαυροματαίων.
Οι δύο εργαζόμενοι απολύθηκαν στα μέσα Ιούλη όταν η εργοδοσία τους έφερε εκβιαστικά το δίλημμα “ή υπογράφετε συμβάσεις δύο μηνών” –κι όχι μέχρι το τέλος του χρόνου όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι– “ή μην ξανάρθετε για δουλειά”. Δεν είναι τυχαία η επίθεση στους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Και οι δύο είναι ιδρυτικά μέλη του υπό σύσταση σωματείου και μάλιστα ο ένας είναι μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής κι έχουν παίξει ρόλο στη μάχη για ασφαλείς συνθήκες εργασίας, συμβάσεις αορίστου κλπ.