Αλληλεγγύη στους Ιρανούς πρόσφυγες

Kάλεσμα αλληλεγγύης στη νέα κατάληψη των Ιρανών προσφύγων στα γραφεία της ΜΚΟ Caritas στην οδό Ακομινάτου (οι πρόσφυγες απαιτούν να έχουν όλοι ίσα δικαιώματα και να σταματήσουν οι αποκλεισμοί στην πρόσβαση σε κάρτα-επίδομα στήριξης) απευθύνουν σε ανάρτησή τους στο διαδίκτυο, η Χρύσα Δουζένη και Μαρία Ντάσιου από την ΚΕΕΡΦΑ.
 Όπως αναφέρουν: «Μια νέα κατάληψη προσφύγων στην Ακομινάτου 47 στην πλατεία Βάθη φιλοξενεί γύρω στα 70 άτομα, οικογένειες με μικρά παιδιά κατά βάση και ετοιμόγεννες μάνες. Οι πρόσφυγες που έκαναν την κατάληψη έχουν όλοι χαρτιά και έμεναν πολύ καιρό στο δρόμο σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Ο χώρος εκεί ήταν γραφεία και δεν υπάρχει καμία παροχή. Βρεθήκαμε σήμερα κοντά τους και αφού λύσαμε αρχικά το πρώτο και πιο σημαντικό που είναι το φαγητό και αμέσως προσφέρθηκε στην επείγουσα έκκληση μας να καλύψει για όσο καιρό χρειαστεί, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος (“Ο Άλλος άνθρωπος”) κάναμε μια πρώτη γρήγορη καταγραφή των αναγκών.
Όποιος μπορεί να βοηθήσει-προσφέρει πηγαίνει απευθείας και γνωρίζει από κοντά τους όμορφους ανθρώπους που μένουν εκεί… Επίσης όσοι θέλουν μπορούν να φέρνουν τα πράγματα στο χώρο του Άλλου Ανθρώπου στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 122 και Αρτεμισίου, Μεταξουργείο κάθε μέρα 10-6 και θα τα παραδώσει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στους πρόσφυγες».