Εργατικό κίνημα
1η Νοέμβρη: Aπεργία σε ΣΒΕΜΚΟ, Βιβλίου-Χάρτου, ΣΕΦΚ, ΝΟΚΙΑ

24ωρη απεργία για όλους τους εργαζόμενους στις ΜΚΟ προκήρυξε το ΣΒΕΜΚΟ για την 1η Νοέμβρη τονίζοντας πως ο αγώνας ενάντια στην εργασιακή επισφάλεια και την ελαστική εργασία δεν μπορεί να σταματήσει την στιγμή που εκατοντάδες εργαζόμενοι στις ΜΚΟ βρίσκονται μονίμως υπό την απειλή των απολύσεων.

“Οργανώνουμε την απεργία με τους συναδέλφους που το προηγούμενο χρονικό διάστημα έδωσαν μάχες ενάντια στις απολύσεις και τις απληρωσιές, για αξιοπρεπείς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις» ανέφερε στην ΕΑ εργαζόμενη σε ΜΚΟ. «Διεκδικούμε να σταματήσουν οι μαζικές απολύσεις, να προστατευθεί η συνδικαλιστική μας δράση, αύξηση στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια, μείωση του χρόνου εργασίας και όχι εντατικοποίηση της δουλειάς, προστασία του δικαιώματος στη μητρότητα και φυσικά ΣΣΕ για ολόκληρο τον κλάδο. Θέλουμε σταθερή δουλειά αφού καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Χρειάζεται να παλέψουμε ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία που είδαμε να φουντώνει τους προηγούμενους μήνες με εκδικητικές απολύσεις, ακόμα και συνδικαλιστών/στριων, με απειλές και απληρωσιές σε μια σειρά από ΜΚΟ. Και όλα αυτά πρέπει να τα παλέψουμε μαζί με τους πρόσφυγες και να ενώσουμε τις δικές μας διεκδικήσεις με τις διεκδικήσεις των προσφύγων για στέγη, χαρτιά, σταθερή δουλειά. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και τις δημόσιες δομές που θα καλύπτουν τις ανάγκες των προσφύγων. Η 1η Νοέμβρη μπορεί να είναι βήμα συντονισμού και οργάνωσης μπροστά στην πανεργατική απεργία που έρχεται στις 14 Νοέμβρη”. 

Την 1η Νοέμβρη 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει επίσης τα σωματεία Βιβλίου-Χάρτου, ΣΕΦΚ (καθηγητές φροντιστηρίων) και το σωματείο της ΝΟΚΙΑ. Η απεργιακή συγκέντρωση είναι στις 12 το μεσημέρι στα Χαυτεία.