Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Πορεία για την Ελένη 14/12

Διαδήλωση για την Ελένη στο κέντρο της Αθήνας

Με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων διαδηλωτριών και διαδηλωτών, ντόπιων και μεταναστριών/ών, όλων των ηλικιών, έγινε την Παρασκευή 14 Γενάρη η «Πορεία για την Ελένη» στο κέντρο της Αθήνας. Την διαδήλωση καλούσαν γυναικείες, αντιρατσιστικές, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Η οργή για το βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο ξεχείλιζε σε όλη τη διάρκεια της πορείας. Αυτοσχέδια πλακάτ που κατήγγειλαν τις σεξιστικές επιθέσεις και δολοφονίες και καλούσαν σε κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στο σεξισμό, το ρατσισμό και τους φασίστες, βρίσκονταν στα χέρια πολλών διαδηλωτριών/ών και έδιναν τον τόνο.

Η συγκέντρωση έγινε στην Καπνικαρέα στο Μοναστηράκι και ακολούθησε πορεία στις γειτονιές του Ψυρρή, του Θησείου, του Γκαζιού και του Κεραμεικού. Η υποδοχή της διαδήλωσης από τους εργαζόμενους στα καταστήματα, τους κατοίκους και τους επισκέπτες των παραπάνω περιοχών ήταν θερμή.

Το σύστημα που παράγει σεξισμό και καταπίεση και τον αγώνα της εργατικής τάξης για την ανατροπή του, έβαλαν στο κέντρο της παρέμβασή τους οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι της Εργατικής Αλληλεγγύης. «Άντρες και γυναίκες παλεύουμε μαζί, ενάντια σε σεξισμό και καταπίεση», «Τα συνδικάτα στην πρώτη τη γραμμή, για ίση αμοιβή και απελευθέρωση» ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναξαν, προβάλλοντας τη συλλογική μάχη ενάντια στην γυναικεία καταπίεση.