Εργατικό κίνημα
Ερρίκος Ντυνάν: Στάση εργασίας 20/12

5ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη από τις 7πμ έως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιεί το Σωματείο των εργαζόμενων στο Ερρίκος Ντυνάν ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων, καθώς και την άμεση επανένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο πλαίσιο της Δημόσιας Περίθαλψης.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αυτή η στάση εργασίας είναι η έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων απέναντι στην αδιαφορία της εργοδοσίας, που ελέγχεται από την Τράπεζα Πειραιώς, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι όλη αυτή την περίοδο που η τράπεζα έχει βγάλει το νοσοκομείο στο σφυρί.
“Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με την περαιτέρω μεταβίβαση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν μέσω του πρόσφατου διαγωνισμού της Τράπεζας Πειραιώς. Σε αυτό το πλαίσιο πληροφορηθήκαμε ότι στις 13-12-2018 η διοίκηση κάλεσε όλους τους διευθυντές και προϊσταμένους να τους μιλήσει για το μέλλον του Νοσοκομείου. Στη συνάντηση αυτή, όπως ενημερωθήκαμε, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ισχυρίστηκε ότι οι υποβληθείσες προσφορές κρίθηκαν μη ικανοποιητικές και ότι το Νοσοκομείο παραμένει στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς, (...) ενώ διαμαρτυρόμεθα για την αδιαφορία που η εργοδότρια επιδεικνύει προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων”, τονίζεται στην ανακοίνωση.