Εκπαίδευση και νεολαία
Φοιτητές στις 8 και 16 Μάρτη

Στις 7/ 12 πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση του Συλλόγου στις Φοιτητικές Εστίες Πανεπιστημίου Αθηνών. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η υποχρηματοδότηση στις δομές της εστίας, οι συνθήκες σίτισης και στέγασης. Η πολιτική των περικοπών στις κοινωνικές δομές μεταφράζεται στο ΕΚΠΑ με το 60% των αιτούντων για εστία να μένουν έκτος, να περνά η ιδιωτικοποίηση και οι εργολαβίες να κερδίζουν. Για τη σίτιση, που θα έπρεπε να είναι δωρεάν, οι φοιτητές φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν ένα μερίδιο που συνεχώς αυξάνεται (από 1,50 ευρώ στα 3,50). 

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με την φύλαξη των χώρων. Την ίδια στιγμή που μέσα στο ΕΚΠΑ και στις εστίες γίνεται ναρκεμπόριο, με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου να υποδεικνύει και να μεθοδεύει την κατάργηση του ασύλου, υπογράφεται συμβόλαιο με την εταιρεία του πρόσφατα δολοφονημένου ναρκέμπορα Μακρή -My Services- για την καθαριότητα και την φύλαξη. Εμείς σαν οικότροφοι εναντιωνόμαστε σε αυτή την πολιτική και μετατρέπουμε τους χώρους του ασύλου σε κοινωνικούς χώρους. Ζητάμε να δημιουργηθούν δομές περίθαλψης από το κράτος για τους εξαρτημένους -που μέχρι στιγμής μένουν σε αποθηκάκια στην εστία. Αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και προχωράμε σε κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις 1/3. 

Στη συζήτηση άνοιξε και το γυναικείο ζήτημα και ο σύλλογος αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργιακή 8 Μάρτη, 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επίσης επόμενος μεγάλος σταθμός είναι η Διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και φασισμού στις 16 Μάρτη, που συμμετέχει και ο σύλλογός μας. Για να οργανώσουμε τις 16 Μάρτη βάζουμε εκδήλωση στις 19/2 στις εστίες.

Αντέμ Χουσέινκο 
οικότροφος ΦΕΠΑ