Δεν σταματήσαμε ποτέ όλο αυτό το διάστημα την πολιτική παρέμβαση στην γειτονιά για τα ζητήματα που έχουν ανοίξει στην κοινωνία, στην γειτονιά αλλά και μέσα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του σχήματος και μέχρι τώρα μιλάμε σε όλους για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε για την διαγραφή του Χρέους, ενάντια στον Καλλικράτη, ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια σε όλα όσα καταστρέφουν και διαλύουν τις ζωές μας και τις γειτονιές μας! Γι αυτό και κάθε φορά με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις βάζαμε την δική μας ξεκάθαρη αντικαπιταλιστική πρόταση και προοπτική.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στην επίσημη πρώτη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να μην μας δώσει την έδρα και να χαθεί αρχικά για 9 ψήφους μας πείσμωσε. Ετσι κάνοντας αίτηση επανακαταμέτρησης ψήφων και στην συνέχεια ένσταση επί του αποτελέσματος διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την έδρα μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών όπου εφαρμόστηκε το σκεπτικό του Πρωτοδικείου Πειραιά όπου και η Ανταρσία στο Λιμάνι είχε εξ αρχής πάρει την έδρα αφαιρείται μια έδρα από τον νικητή του δεύτερου γύρου των εκλογών Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης και η έδρα είναι πλεον δική μας. Αυτό που μένει είναι να ακολουθήσουμε την διαδικασία έτσι ώστε να οριστεί και η ορκομωσία ώστε στις επόμενες συνεδριάσεις να παρευρεθούμε και επίσημα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νίκη αυτή θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τη φωνή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και θα μας δώσει την δυνατότητα να ακουστούμε και να οργανώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο αποτελεσματικά τις μάχες ενάντια στο Μνημόνιο, τα μέτρα, τις απολύσεις συμβασιούχων, ενάντια στον ΧΥΤΑ της Φυλής.
Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος στην Πετρούπολη

