ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ: Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, συνέδριο ΠΟΕΠΤΥΜ, συνέλευση ΕΣΠΗΤ

Το Σάββατο 7 Μάη γίνεται το 4ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της  ΠΟΕΠΤΥΜ   (ομοσπονδία Υπαλλήλων στα ΜΜΕ), στις 11.30 πμ στο αμφιθέατρο του ΕΔΟΕΑΠ. Eνώ την Κυριακή 8 Μάη στις 10.30πμ στο Athens Imperial (πλ. Καραϊσκάκη) γίνεται η γενική συνέλευση της ΕΣΠΗΤ  (Ενωση Συντακτών Περιοδικού Τύπου).

Οι Γενικές Συνελεύσεις γίνονται ένα μήνα μετά την μεγάλη τετραήμερη γενική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ και μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρία για να προχωρήσουν τα σωματεία στο χώρο του τύπου σε νέα απεργιακή κλιμάκωση κόντρα στις επιθέσεις των εργοδοτών στα εργασιακά δικαιώματα, τις ΣΣΕ και τις απολύσεις.

Δεν είναι πλέον κρυφό ότι σε αυτές τις επιθέσεις σε βάρος των εργαζόμενων εκδότες και καναλάρχες έχουν στο πλευρό τους την κυβέρνηση του μνημονίου, αφού τους επόμενους μήνες αναμένεται να κατατεθεί  το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει για τα ΜΜΕ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Συγχωνεύσεις

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει σαν στόχο να διευκολύνει τα αφεντικά στο χώρο των ΜΜΕ να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις σε βάρος των θέσεων εργασίας και επιπλέον περιλαμβάνει την κατάργηση ακόμα και των ελάχιστων κρατικών παρεμβάσεων και ρυθμίσεων όσων αφορά τη λειτουργία των ΜΜΕ παραδίδοντας πλήρως τη λειτουργία τους στις ανάγκες της αγοράς.

Στις επικείμενες συνελεύσεις χρειάζεται να ακουστεί η φωνή της βάσης, η φωνή των εργαζόμενων που με τη συμμετοχή τους στις περιφρουρήσεις στη διάρκεια της τετραήμερης απεργίας έστειλαν το μήνυμα και στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση ότι έχουν τη δύναμη να βάλουν τέρμα στην εργασιακή ζούγκλα στο χώρο των ΜΜΕ. Να ακουστεί ξανά η φωνή των εργαζόμενων που μετέτρεψαν την απεργιακή συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ σε ανταρσία κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που απαίτησε από τα σωματεία να προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Οι συνελεύσεις είναι μία ακόμα ευκαιρία για τα μέλη των ενώσεων να δώσουν την κόντρα, πιέζοντας τις ηγεσίες να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας μέχρι την υπογραφή ΣΣΕ για όλους.

Διαβάστε επίσης

ALTER: Επίσχεση εργασίας