Δραστηριότητες
Απλώνουμε παντού το μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εξορμήσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους εργατικούς χώρους.

Σε δεκάδες εργατικούς χώρους φτάνει αυτές τις μέρες το μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τις εξορμήσεις που πραγματοποιούν συντρόφισσες και σύντροφοι σε όλη τη χώρα.

“Τη Δευτέρα 1/7, επισκεφτήκαμε τις υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας στη Λιοσίων” μεταφέρει στην Εργατική Αλληλεγγύη η Ευγενία Βρούσω. “Επιχειρηματολογούσαμε γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η αγωνιστική και μαχητική αντιπολίτευση που χρειάζεται το εργατικό κίνημα τόσο απέναντι στη δεξιά όσο και τα ξεπουλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Από πολλούς ακούσαμε ότι 'δεν περιμένουμε από κανέναν τους, παρά μόνο από τους αγώνες μας'. Επαναλάβαμε τη θέση μας για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με ΣΣΕ που θα εξασφαλίζουν πλήρη δικαιώματα ως απάντηση στην επισφάλεια που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενους. Τονίσαμε την ανάγκη για αγώνα ενάντια στα σχέδια Μπακογιάννη και Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της δημοτικής αστυνομίας.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναφέρονταν σε προηγούμενες μάχες που έχουν δώσει ενάντια σε επιθέσεις που επιχείρησε, είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν υπουργός, είτε παλιότερα ο πατέρας του και το ρόλο που έπαιξε στον αγώνα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Εργατική Αλληλεγγύη.  Με αρκετές εργαζόμενες έχουμε χτίσει επαφές από την επιτυχημένη προσπάθεια που κάναμε στο συγκεκριμένο χώρο για να πραγματοποιηθεί η απεργία την ημέρα των γυναικών, στις 8 Μάρτη κι αρκετοί ακόμα εκτιμούν τη δράση μας στο αντιφασιστικό κίνημα που έχει κόψει τον αέρα στους χρυσαυγίτες. Έτσι, πολλοί εργαζόμενοι προμηθεύτηκαν ψηφοδέλτια και υλικό δηλώνοντας ότι θα στηρίξουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 7 Ιούλη”.

“Τη Δευτέρα 1/7 βρεθήκαμε και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας στα Σεπόλια, όπου μιλήσαμε αρκετή ώρα με τους εργαζόμενους” λέει ο Πέτρος Κωνσταντίνου. “Κόσμος συγκλονισμένος για το πώς έχασε τη ζωή της η Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, η αποκλειστική νοσοκόμα που πήδηξε από το παράθυρο για να αποφύγει την σύλληψη. Πολύς κόσμος συζητάει για την αποτυχία του Τσίπρα και την εναλλακτική στην επιστροφή των ζόμπι της Δεξιάς και αναζητά λύσεις. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποκτήσει βαθιές ρίζες στο Δήμο της Αθήνας με την εννιάχρονη διαδρομή μας στο δημοτικό συμβούλιο. Συνεχίζουμε στις 7 Ιούλη με ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις 8 Ιούλη δυνατά για ένα νέο γύρο αντίστασης”. 

Από τα Χανιά, ο Ειρηναίος Μαράκης έστειλε στην Εργατική Αλληλεγγύη ότι: “οι συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, μόλις μια εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές, όχι μόνο επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι ο κόσμος δεν είναι ηττημένος, όπως θέλουν διάφοροι να τον παρουσιάσουν, αλλά ότι αντίθετα συνεχίζεται η αναζήτηση προς την πλευρά των αγώνων και των αντιστάσεων. Την τελευταία βδομάδα έχουμε πραγματοποιήσει επιτυχημένες εξορμήσεις στο δήμο, το νοσοκομείο, τα ΕΛΤΑ, το ΙΚΑ, την Εφορία Αρχαιοτήτων. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων είναι το πως φτάσαμε στα ξεπουλήματα του Τσίπρα, τα οποία άνοιξαν τον δρόμο στην επάνοδο του Μητσοτάκη και της ΝΔ. Η δυναμική παρέμβαση των εκλογικών συνεργείων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Εργατικής Αλληλεγγύης στα Χανιά στην παραπάνω συζήτηση σε μια σειρά από εργατικούς χώρους και στην πόλη, υπογραμμίζει την ανάγκη ενίσχυσης της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που μπαίνει μπροστά στους αγώνες και που θα συνεχίσει να είναι σε αυτούς και μετά τις εκλογές. Επίσης, η παρέμβαση και η συμμετοχή μας κρίνεται απαραίτητη από πλήθος κόσμου κι αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας πιο δυνατά και διευρυμένα”.