Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δολοφονία Ζακ: Αναβλήθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο

Αναβλήθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο της 24/6 που θα αποφάσιζε για την επιβολή ποινών στους οκτώ αστυνομικούς που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου. 

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Ζακ σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Όπως πληροφορηθήκαμε το Πειθαρχικό όργανο της αστυνομίας που επρόκειτο να συνεδριάσει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου με σκοπό να αξιολογήσει το πόρισμα της ΕΔΕ σχετικά με τους 8 αστυνομικούς που συνέπραξαν στην άγρια δολοφονία του Ζαχαρία Κωστόπουλου, αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης των αστυνομικών. Μεταφέρουμε τη βαθιά θλίψη της οικογένειας του θύματος για αυτή την εξέλιξη, καθώς εννέα μήνες μετά τη δολοφονία του συμπολίτη μας, δεν έχει υπάρξει καμία πειθαρχική κύρωση ως προς τις ευθύνες των εμπλεκόμενων αστυνομικών για μια υπόθεση που συντάραξε την ελληνική κοινωνία και έλαβε διεθνείς προεκτάσεις. Παράλληλα εκφράζουμε την ανησυχία μας γι’ αυτή την κωλυσιεργία και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί».

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στην αγωνιώδη προσπάθεια της αστυνομίας να κουκουλώσει το έγκλημα στο οποίο συμμετείχαν και αστυνομικοί. Έρχεται να προστεθεί στην αρχική προπαγάνδα, στη μη συλλογή στοιχείων αμέσως μετά τη δολοφονία, στην άρνηση να βρεθεί ο βασικός μάρτυρας αν και γνωστός στην περιοχή και πολλές άλλες ενέργειες. Ο κρατικός μηχανισμός και τα τσιράκια του ελπίζουν στην επιστροφή της δεξιάς για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από καλύτερη θέση. Αλλά όπως έδειξαν οι μέρες περηφάνιας σε όλη την Ελλάδα, το κίνημα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.