Γράμματα και σχόλια
Οι βλαβερές συνέπειες του νέου ποινικού κώδικα

Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει μειωμένη ποινή για την ανθρωποκτονία από πρόθεση. Με τον προηγούμενο κώδικα τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ενώ με τον κώδικα που ισχύει από 1/7/2019 τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. Ακόμα δηλαδή κι αν δεν έχει ελαφρυντικό κάποιος που έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση μπορεί να τιμωρηθεί όχι με ισόβια αλλά ακόμα και με 10 χρόνια μόνο. Αυτό ισχύει και για τον Ρουπακιά, ειρήσθω εν παρόδω. 

Για τον Κορκονέα είναι η τελευταία ευκαιρία, μια και η δίκη του βρίσκεται σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο δεν έχει ακόμα αποφανθεί για την ενοχή του. Η απόφαση αυτή σέρνεται: είχε προσδιοριστεί στις αρχές Μαΐου η μέρα που θα έβγαινε η απόφαση, κέρδισαν χρόνο με τις αγορεύσεις και τώρα βρήκαν κώλυμα ώστε να ζητήσουν αναβολή. Και πράγματι κατάφεραν και η έκδοση της απόφασης πήγε στις 29 Ιουλίου.

Αυτό στο οποίο αποσκοπούν είναι να δικαστεί υπό την ισχύ των διατάξεων του νέου κώδικα για να καταστεί δυνατό η ποινή του να πέσει στα 10 χρόνια. Μπορεί βέβαια το δικαστήριο να του βάλει ισόβια, αλλά πλέον έχει και τη δυνατότητα να του επιβάλει ποινή 10 έως 15 ετών ακόμα και χωρίς ελαφρυντικά.