Γράμματα και σχόλια
Σάμος: Προσλήψεις για το ΕΚΑΒ, Τώρα!

Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία και να γίνουν μαζικές προσλήψεις ζητούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου που την Τρίτη 27/8 το απόγευμα, την ώρα που η ΕΑ πήγαινε στο τυπογραφείο, οργάνωναν μεγάλο συλλαλητήριο στο δημοτικό γήπεδο Καρλοβάσου απαιτώντας την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων Υγείας. 

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο νεαρού που αντιμετώπισε καρδιολογικό πρόβλημα ενώ έπαιζε μπάσκετ σε υπαίθριο γήπεδο στο Καρλόβασι, βρέθηκε στο προσκήνιο η άκρως σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ. Οι ελλείψεις προσωπικού δεν περιορίζονται μόνο εκεί, αλλά αποτελούν πρόβλημα συνολικά για τις δομές Υγείας και το Νοσοκομείο της Σάμου.

Το ΕΚΣ και ο σύλλογος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο του νησιού καλούν τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, γονέων και κηδεμόνων, τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και άλλους φορείς της Σάμου να πουν «φτάνει πια» και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Στην κινητοποίηση καλούν με αποφάσεις τους το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου, το Παράρτημα Σάμου - Ικαρίας της Ενωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ, το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου, το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου, οι Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ στο νησί (Σάμου, Μυτιληνιών, Μαραθοκάμπου και Καρλοβάσου).

Τη στήριξή τους εκφράζουν ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, το Σωματείο εργαζομένων του δήμου Ικαρίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο».

Τεχνικοί ΔΕΗ

Όπως αναφέρει η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ: “Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο θεατές απέναντι σε αυτούς που εκθέτουν καθημερινά την υγεία μας σε κίνδυνο. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την τραγική κατάσταση. Δεν θέλουμε να είμαστε τα επόμενα θύματα.

Συμμετέχουμε μαζικά μαζί με τις οικογένειές μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Σάμου με τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου.

Απαιτούμε: Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις μονάδες Υγείας του νομού μας, με άμεση προτεραιότητα παιδιάτρων. Άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων. Να εξοπλιστεί το νοσοκομείο και όλες οι μονάδες με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή καλύπτοντας πλήρως όλες τις σύγχρονες εξετάσεις και ανάγκες μας”.