Εργατικό κίνημα
Ιδιωτική Υγεία: Γενική Συνέλευση Σωματείου 22/10

Την Τρίτη 22/10 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικής Υγείας. Η ΓΣ του Σωματείου ήρθε σε μία ιδιαίτερη συγκυρία για το εργατικό κίνημα. Απ’ τη μία η κυβέρνηση προετοίμαζε τις τελευταίες λεπτομέρειες για να καταθέσει το δήθεν αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση μαζί με μία σειρά από αντεργατικές ρυθμίσεις, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα κ.α. Απ’ την άλλη τα συνδικάτα στην δημόσια Υγεία είχαν ήδη εξαγγείλει απεργία για τις 23/10 όπως και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ για την επόμενη ημέρα 24/10 οικοδομώντας τις προϋποθέσεις για ένα απεργιακό 48ωρο. 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη την επιτυχία των δύο πανεργατικών απεργιών στις 24/9 και 2/10 που προηγήθηκαν, κατέθεσα πρόταση στην Γενική Συνέλευση, ως εκλεγμένος με την Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών, για προκήρυξη απεργίας από το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας στις 24/10 ημέρα ψήφισής του Ν/Σ στην ολομέλεια. Απ’ την μεριά της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) προτάθηκε η συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 24/10 και με το επιχείρημα της «έλλειψης χρόνου» για την κατάλληλη προετοιμασία καταψηφίστηκε η πρόταση για προκήρυξη απεργίας. Κατώτερη των περιστάσεων όμως αποδείχθηκε η στάση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) και στην πρόταση της ΑΣΚΥ για συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6/11, ημέρα που θα κληθεί να απολογηθεί ο φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος στο Εφετείο, όπου καλούν ήδη μία σειρά από συνδικάτα. Με το επιχείρημα ότι οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις «διαφημίζουν» τους φασίστες οι δυνάμεις της ΔΑΣ καταψήφισαν τη συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την ώρα που οι απολογίες ολοκληρώνονται και η δίκη της ΧΑ μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της. 

Για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της ΝΔ το επόμενο διάστημα στην εργατική τάξη και τα συνδικάτα χρειαζόμαστε βήματα πραγματικής κλιμάκωσης καθώς και ενωτική στάση από όλα τα κομμάτια της Αριστεράς στο μέτωπο με τους φασίστες. 

Κώστας Πολύδωρος
μέλος Δ.Σ. Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας, Α.Σ.Κ.Υ.