Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Πρωτοβουλία υπογραφών για την καταδίκη της Χ.Α.: “Δεν είναι αθώοι”

«Δεν είναι αθώοι» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας που έχει πάρει κόσμος από διαφορετικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς και κινηματικούς χώρους και έχει σαν στόχο να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για πλήρη ανατροπή της αθωωτικής - κατ ουσία - πρότασης της εισαγγελέως Αδαμαντία Οικονόμου και την βαριά καταδίκη όλων των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής για αυτό που στην πραγματικότητα έχει αποδειχτεί ότι είναι: μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που υποδύεται το νόμιμο πολιτικό κόμμα. 

Η πρωτοβουλία έχει κυκλοφορήσει κείμενο υπογραφών στο οποίο ήδη έχουν μαζευτεί πάνω από 2.500 χιλιάδες υπογραφές σε λιγότερο από 6 μέρες. Πρώτη που υπέγραψαν το κείμενο υπογραφών είναι τα θύματα της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας η Μάγδα, ο Τάκης και η Ειρήνη Φύσσα, ο Χαντίμ Χουσεΐν πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν και οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες που δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής συμμορίας Αμπουζίντ Εμπάρακ και οι Μοχάμεντ, Άχμεντ και Σάαντ Αμπού Χαμέντ.

Στο κείμενο τονίζεται πως: “Την αθώωση όλης της Χρυσής Αυγής και την ενοχή μόνο του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα ζήτησε με απόλυτα προκλητικό τρόπο η εισαγγελέας της δίκης της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου. Η αδιανόητη πρότασή της προσπαθεί να βγάλει λάδι όλη την ηγεσία της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Υποστηρίζει ότι η ηγεσία δεν είχε δώσει εντολή για καμία επίθεση. 

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με τη στενή έννοια του όρου, με ιεραρχική δομή και στρατιωτική εκπαίδευση. Τα μέλη της εκτελούσαν εντολές. Στο δικαστήριο επί έναν ολόκληρο χρόνο προβλήθηκαν εκατοντάδες αδιάσειστα στοιχεία. Φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα που αποδεικνύουν τον σχεδιασμό των επιθέσεων και τη συγκάλυψή τους, όπως για παράδειγμα στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή των ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης στις επιθέσεις που δέχθηκαν οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Η εισαγγελέας επέλεξε να μην δει τα στοιχεία. 

Λέμε όχι στην αθώωση της Χρυσής Αυγής. Ζητάμε την καταδίκη όλης της ηγετικής ομάδας και των ταγμάτων εφόδου των Ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής”.

Το κείμενο υπογραφών μπορεί να το βρει κανείς στη σελίδα της πρωτοβουλίας: “Δεν είναι αθώοι”, στο Facebook και κάποιος μπορεί να στείλει την υπογραφή του είτε στη σελίδα του FB με το ονοματεπώνυμό του και μια επαγγελματική ιδιότητα ή στέλνοντας μήνυμα στην διεύθυνση mail: deneinaiathooi@yahoo.com.