Εργατικό κίνημα
Νομοσχέδιο Κεραμέως: Να μείνει στα χαρτιά!

Με εκπαιδευτικούς και φοιτητές να διαδηλώνουν επί τρεις μέρες έξω από τη Βουλή, ψηφίστηκε το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κεραμέως. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών κάλεσαν 24ωρη απεργία την Τρίτη 9/6 και νέο απογευματινό συλλαλητήριο το απόγευμα της επόμενης ημέρας, οπότε ήταν προγραμματισμένη να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή. Η ψηφοφορία τελικά πήγε για το μεσημέρι της Πέμπτης 11/6, όπου πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο.

Τη συνέχεια της μάχης με επόμενο σταθμό την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουνίου πρότειναν οι εκπαιδευτικοί του Δικτύου “Η Τάξη μας” και οι Παρεμβάσεις που καλούν και σε νέες συλλογικές διαδικασίες για συνέχιση του αγώνα.

Σε ανακοίνωση απολογισμού των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο, οι Παρεμβάσεις, προτείνουν νέο γύρο συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και συνέλευση προέδρων στις 4 Ιούλη προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα απεργιακά βήματα. Ταυτόχρονα ασκούν κριτική στην πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ ότι εν όψει κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου διάλεξαν το δρόμο “της αποκλιμάκωσης και της ελεγχόμενης διεκπεραίωσης”, παρότι οι εκπαιδευτικοί έδειχναν με τη μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια τη διάθεσή τους για απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα προκειμένου να μην περάσει ποτέ η επίθεση της Κεραμέως. 

“Σύντομα οι υπηρετούντες αυτές τις πολιτικές θα κληθούν να τις υλοποιήσουν. Κι εκεί θα μετρήσει η ενότητα, η αλληλεγγύη, η αποφασιστικότητα των σωματείων για τη μη εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου και την απόκρουση του συνόλου των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ήρθαν και θα έρθουν”, σημειώνουν οι Παρεμβάσεις καλώντας σε “συλλογικές -αγωνιστικές αποφάσεις και των Συλλόγων Διδασκόντων... Συγκροτούμε Επιτροπές Αγώνα για την προώθηση των διεκδικήσεων. Η ΟΛΜΕ να καταθέσει, ενιαίο πρόγραμμα δράσης αποφασιστικής συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα και τον Σεπτέμβρη, με προοπτική μαζικής αντίστασης όλης της κοινωνίας στα σχέδια της κυβέρνησης...”.