Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες

Επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντίνου προσωπικά και στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα συνολικά εξαπέλυσε από τις στήλες της Καθημερινής την Κυριακή ο τακτικός αρθρογράφος της Θεοδωρόπουλος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους δικηγόρους υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Όπως γράφει στην σχετική καταγγελία του ο Πέτρος Κωνσταντίνου:

"Στη συγκέντρωση των κατοίκων εμφανίστηκε κάποια στιγμή και ο κ. Κασιδιάρης. Σιγά μην έχανε την ευκαιρία. Ήλθε, είδε και απήλθε. Σε αντίθεση με τον ομόλογό του, κ. Πέτρο Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος καθοδηγούσε τους «Αλληλέγγυους» σε όλη τη διάρκεια της ωραίας αυτής εκδήλωσης." (Καθημερινή, 6 Σεπτέμβρη)

Είναι σκάνδαλο να προτιμά ο κ. Θεοδωρόπουλος να χαϊδεύει τους νεοναζί και να επιτίθεται με συκοφαντίες κατά των αλληλέγγυων, της αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος.  Επιχειρεί να βγάλει λάδι τους “αγανακτισμένους” ρατσιστές και τον υπόδικο Κασιδιάρη ενώ επιτίθεται με μανία κατά των αλληλέγγυων που στηρίζουν τους πρόσφυγες, τις μητέρες με τα μωρά που εκδιώχθηκαν από την κυβέρνηση στους δρόμους. 

“Αγανακτισμένοι” ρατσιστές

Δίνει τα ρέστα του για να στηρίξει τους αγανακτισμένους της Πλατείας Βικτωρίας, τους ίδιους πρωτοστάτες των “επιτροπών κατοίκων” που στήριξαν τα πογκρόμ κατά των προσφύγων στην περίοδο 2008-2013. Τότε με επικεφαλής την Θ.Σκορδέλη υποδέχονταν τα τάγματα εφόδου του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου και έβαζαν λουκέτο στη παιδική χαρά της πλατείας Αγίου Παντελέημονα. Τώρα πήραν θάρρος από την ανήκουστη ενέργεια του δημάρχου Αθήνας να ξεριζώσει τα παγκάκια της πλατείας Βικτωρίας.

Η επίθεση σε βάρος μου “ως ομόλογου του Κασιδιάρη” είναι μια γελοία προσπάθεια να αναστήσει την “θεωρία των δύο άκρων”, ένα κουρελιασμένο μανδύα της φτώχειας εκείνων των νεοφιλελεύθερων που πάντα καταντούσαν να δίνουν γη και ύδωρ στην ακροδεξιά και το φασισμό. Επιτίθεται μάλιστα και κατά της αντιδημάρχου κ.Μελίνας Δασκαλάκη, διότι του χάλασε την δήθεν νεοφιλελεύθερη αφήγηση με την καταγγελία για το ποιοι οργάνωναν την ρατσιστική σύναξη εκείνη την μέρα. Ξεπλένει κακότεχνα τον Κασιδιάρη με την σβάστικα στο μπράτσο. Ας συμβουλευτεί, όχι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ΚΕΕΡΦΑ, αλλά τις στήλες της Καθημερινής, το άρθρο του δημοσιογράφου Γ.Παπαδόπουλου που ανέφερε τα εξής: 

“Οι ερωτήσεις της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών Μαρίας Λεπενιώτη σχετικά με τη ναζιστική ιδεολογία την οποία ασπάζεται η Χρυσή Αυγή, ήταν λεπτομερείς και επίμονες. Αναφέρθηκε σε άρθρο του 2011 το οποίο παρουσίαζε τον Χίτλερ ως «αναμορφωτή» και «στρατηγική ιδιοφυΐα», στα σύμβολα των SS, της Βέρμαχτ και στον αγκυλωτό σταυρό που υπήρχαν σε χώρο συναυλίας παρουσία χρυσαυγιτών. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, όμως, πρώην βουλευτής και κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο αποφασισμένος να μην απαντήσει επί της ουσίας”. 

Ψιλά γράμματα για τον κ.Τ.Θεοδωρόπουλο. Παίρνει τη σκυτάλη από τους συκοφάντες δικηγόρους της Χρυσής Αυγής, όπως τον Μιχαλόλια, ο οποίος επιχειρεί να με απαξιώσει ως μάρτυρα κατά των νεοναζί και να διασώσει την Χρυσή Αυγή, εξαπολύοντας ανάλογες κατηγορίες σε βάρος μου. 

Καθώς πλησιάζει ή ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτώβρη, μετά από πεντέμισι χρόνια, όπου δεκάδες μάρτυρες, η πολιτική αγωγή και μια μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο της φασιστικής απειλής είναι πρόκληση να επιχειρεί ο κ. Θεοδωρόπουλος να ξεπλύνει με την πένα του επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το αντιφασιστικό κίνημα θα συνεχίσουν τη δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στις γειτονιές της Αθήνας. Επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, μαζί με τη δημοκρατική πλειοψηφία, ετοιμαζόμαστε να ξεσηκώσουμε την Αθήνα στις 7 Οκτώβρη, για να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι, να πάνε φυλακή και όχι να αλωνίζουν στις γειτονιές μας ξανά. 

Πέτρος Κωνσταντίνου 
δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ