Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αθώος ο Ηλίας Γκιώνης

Αθώος κρίθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Ηλίας Γκιώνης, ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος. 

Ο Η. Γκιώνης, δέχθηκε ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς την Κυριακή 23 Αυγούστου, με ειρωνικά σχόλια και προσβολές. Όταν απάντησε στις προσβολές συνελήφθη και από θύμα κατέληξε κατηγορούμενος για απειλή και εξύβριση αστυνομικών. Στο δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες κόσμος του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος και όχι μόνο, για αλληλεγγύη, ανταποκρινόμενοι/ες στα καλέσματα οργανώσεων ανάμεσα στις οποίες η LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η “Κίνηση για μια Απεργιακή 8 Μάρτη”.

“Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή μου, αλλά στο τέλος αθωώθηκα”, μας είπε ο Ηλίας Γκιώνης. “Η απόφαση είναι μια δικαίωση, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλα τα άτομα που καταπιέζονται. Ένα μήνυμα ότι απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία, μπορούμε να αντισταθούμε. Δεν τελειώνουμε όμως εδώ. Εκκρεμεί η δίκη των αστυνομικών μετά τη μήνυση που κατέθεσα εναντίον τους από τη μεριά μου, καθώς και η ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει σε βάρος τους”.