Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Όχι στον υγειονομικό αποκλεισμό του στρατόπεδου της Μαλακάσας

Σε νέο υγειονομικό αποκλεισμό αποφάσισαν το Υπουργείο Προ.Πο και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να βάλουν το στρατόπεδο της Μαλακάσας, μετά τον εντοπισμό δυο κρουσμάτων κορονοϊού το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ίδια πολιτική εφαρμόζεται από αυτή τη βδομάδα και στο στρατόπεδο του Σχιστού, του Ελαιώνα, της Ριτσώνας και των Οινοφύτων, ενώ εδώ και μέρες έχει μπει σε υγειονομικό αποκλεισμό η Μόρια.

Ο πλήρης υγειονομικός αποκλεισμός είναι ένα ακραίο και επικίνδυνο μέτρο που εφαρμόστηκε τον περασμένο Απρίλη-Μάη στο στρατόπεδο της Μαλακάσας και σήμανε μια τεράστια ψυχολογική και υγειονομική επιβάρυνση για τους χιλιάδες πρόσφυγες που “φιλοξενούνται” εκεί. Μέσα στο καλοκαίρι που μεσολάβησε από τον τελευταίο αποκλεισμό, εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο στρατόπεδο της Μαλακάσας, ερχόμενοι από τα νησιά, καθώς απουσία οποιουδήποτε σχεδίου στέγασης δεν έχουν πού αλλού να μείνουν. Σαν αποτέλεσμα, ο συνωστισμός που επικρατεί σήμερα στο στρατόπεδο είναι ακόμα μεγαλύτερος και από την άνοιξη.

 Όσο συνεχίζονται οι άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα και αυτή η φονική πολιτική των αποκλεισμών, βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία και των προσφύγων και των ντόπιων! Να στεγαστούν τώρα όλοι οι πρόσφυγες σε σπίτια! Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στα σχολεία ώστε να έχουν όλοι και όλες πρόσβαση σε αυτά! Να δοθεί άμεσα άσυλο σε όλες και όλους!

Από την ανακοίνωση των τοπικών ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων Αθήνας, 8/9/20