Εργατικό κίνημα
Η “Καμαριέρα” μας καλεί

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος «Καμαριέρα», το έντυπο της κίνησης εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, πολύτιμο για κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια του κλάδου, και όχι μόνο, μπροστά στη μεγάλη μάχη που ανοίγει ενάντια στην κυβέρνηση και στα μεγάλα αφεντικά.

Στο άρθρο «Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι δώρα για τα αφεντικά», ο Μ.Θ., σερβιτόρος, δίνει στοιχεία για την κατάσταση στον τουρισμό και περιγράφει με ποιόν τρόπο τα μέτρα της κυβέρνησης στηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων, αλλά χωρίς οποιαδήποτε στήριξη στους εργαζόμενους. Όπως αναφέρει “τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του τουρισμού στο 25% του ΑΕΠ έχει πατήσει στις πλάτες μας. Έχουν δημιουργηθεί δεκάδες  5αστερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και  beach bars με προσωπικό που προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με χαμηλό κόστος.… Είναι καιρός και η σειρά τους να βάλουν πλάτη”. Καταλήγει στις διεκδικήσεις που έχουμε να παλέψουμε ως εργαζόμενοι/ες για τα μέτρα προστασίας και τις εργασιακές συνθήκες, την ασφαλιστική κάλυψη, κα.

Καταθέτοντας την περσινή δύσκολη εμπειρία, η Χουάνα, ξενοδοχοϋπάλληλος, γράφει για τους όρους που θα κληθούν να δουλέψουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία με βάση τα νέα δεδομένα φέτος στο άρθρο της με τίτλο “Χάρης Θεοχάρης: Φιλοξενούμε με ασφάλεια, φροντίζουμε κάθε τουρίστα σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας”. 

Στον αγώνα ενάντια στις σεξιστικές παρενοχλήσεις και διακρίσεις που τώρα κλιμακώνεται, είναι αφιερωμένο το κείμενο “8 Μάρτη: Μα τσακίσουμε τους πλούσιους (εκ)βιαστές”. Σύμφωνα με τη Βασιλική Λιακώνη, εργαζόμενη στον Επισιτισμό, που το υπογράφει «ο αγώνας αυτός περνάει μέσα από την ενίσχυση των συνδικάτων μας, με συλλογικές συμβάσεις, ίση αμοιβή, ανοιχτή επιθεώρηση εργασίας για περιστατικά παρενόχλησης για όλους».  

Τέλος, ο Άγγελος Σπανόπουλος, μέλος Δ.Σ. Πανελληνίου Σωματείου Τουριστικών Συνοδών γράφει για τους ξεναγούς και τους τουριστικούς συνοδούς, που για πάνω από έναν χρόνο βρίσκονται χωρίς αντικείμενο εργασίας, χωρίς “Καμία πρόνοια από την κυβέρνηση” και δίνουν τις μάχες τους μαζί με τα σωματεία στον Επισιτισμό-Τουρισμό.


Ανοιχτή Συνέλευση - Συζήτηση 
“Καμαριέρα” 

Παρασκευή 2/4 6μμ
“Το άνοιγμα του τουρισμού και η μάχη ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη”
Παρακολούθηση μέσω Skype πατώντας 
bit.ly/kamarierameeting