Πανεργατική: Σε όλη την Ελλάδα

Η πορεία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο και όταν πήγε να καταλήξει στη Νομαρχία ντουντούκες από διάφορα μπλοκ καλούσαν την πορεία να συνεχίσει μέχρι το ΙΚΑ. Εκεί, οι απολυμένοι της ΣΒΕΚΗ κάνουν κατάληψη εδώ και μέρες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας βάδισε προς το ΙΚΑ. Το σύνθημα “Δωδώνη - ΣΒΕΚΗ - Χαλυβουργία, απλώστε τώρα την απεργία" ακούστηκε πολλές φορές. Ανοίγαμε τη συζήτηση για τη συνέχεια των απεργιών αλλά κάναμε και κάλεσμα στο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου. Επόμενος σταθμός για τα Γιάννενα η κινητοποίηση που οργανώνουν οι κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στη Δωδώνη στις 13/12 έξω από το εργοστάσιο”.

Στην Ξάνθη, η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία ήταν από τις πιο καλές. “Στη συγκέντρωση συμμετείχαν σχεδόν 1000 άτομα, απεργοί από τη ΣΕΚΑΠ, το Καζίνο Ξάνθης, τη Ροδόπη, οι δάσκαλοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, αντιεξουσιαστές και άλλες οργανώσεις”, μας μεταφέρει ο Τζεμαλί, δάσκαλος.

Απεργιακή φρουρά

“Η μέρα ξεκίνησε από τις 3.30 το πρωί με απεργιακή φρουρά έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Ροδόπη όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις χωρίς να αναγνωρίζουν το σωματείο. Σε αυτήν την πρωινή εξόρμηση δόθηκαν και δύο φύλλα της εργατικής αλληλεγγύης”, συμπληρώνει ο Τζεμαλί.

“Πάνω από 1000 άτομα συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία του Εργατικού Κέντρου στη Λάρισα. Εργάτες με τα σωματεία τους, αγρότες με συμβολική παρουσία τρακτέρ, φοιτητές κι άλλος κόσμος έδωσαν μαζικό και μαχητικό παρών” μας μεταφέρει ο Πέτρος Θεοδοσιάδης από τη Λάρισα. “Κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της αντεργατικής - αντιλαϊκής λαίλαπας των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και της τρόικας, για τη διαγραφή του χρέους, την ενότητα των εργατικών αγώνων, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό”.

“Πάνω από 1000 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση στα Χανιά. Ήταν μια καλή απεργία, παρά το γεγονός ότι οι ηγεσίες δεν την είχαν οργανώσει. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η ΕΛΜΕ έστειλε απεργιακό δελτίο στα σχολεία, την παραμονή της απεργίας στις 5μμ όταν οι περισσότεροι συνάδελφοι είχαν σχολάσει” μας λέει ο Στέλιος Γιαννούλης. Άλλα 1500 άτομα διαδήλωσαν στο Ηράκλειο, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να μην έχουν κατεβάσει καν πανώ και τον κόσμο να διαδηλώνει με τα πανώ των φοιτητικών συλλόγων, του ΣΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς. Σχεδόν 3000 απεργοί και φοιτητές συμμετείχαν στο απεργιακό συλλαλητήριο στην Πάτρα.

Διαβάστε επίσης

Πανεργατική: Αθήνα

Πανεργατικό μήνυμα αντίστασης στη Συγκυβέρνηση της λεηλασίας

ΑΓΝΟ

Πανεργατική: Θεσσαλονίκη

Άλλα εργατικά

Χάλυβας, Ναυπηγεία, Αμυντικά Συστήματα: Αγώνες από μέταλλο

ΜΕΤΡΟ: 48ωρη Απεργία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΡΤ, ALTER, ΔΟΛ: Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιστέκονται

Π. Καψής: “Αξιος” ο μισθός του

Συνεχίζεται η άνοδος της Αριστεράς στα σωματεία

Υπουργεία

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ: Όχι στην εφεδρεία

ΕΜΔΥΔΑΣ

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ