Υπουργεία

Γεωργίας

Συγκέντρωση έξω από τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου τους πραγματοποίησαν την Τρίτη 6/12 δεκάδες εργαζόμενοι του υπουργείου Γεωργίας.

“Πήγαμε αρκετοί συνάδελφοι για να πιέσουμε το ΔΣ να καλέσει νέα γενική συνέλευση ώστε να αποφασίσουμε τη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας ενάντια στα μέτρα”, μας είπε ο Αργύρης Μπουλής, “Ο πρόεδρος του Συλλόγου που ανήκει στην ΠΑΣΚΕ ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει τη συνέλευση, αλλά δεν τα κατάφερε. Η παρουσία μας εκεί και ο κατάλογος με τις υπογραφές των συναδέλφων που καταθέσαμε στο ΔΣ είχε αποτέλεσμα. Ετσι πάμε για νέα συνέλευση στις 20 Δεκέμβρη”.


Υγείας

Kατάληψη έγινε την περασμένη βδομάδα στο Υπουργείο Υγείας.

“Στο υπουργείο Υγείας την προηγούμενη Δευτέρα 28/ 11 πραγματοποιήσαμε Γενική Συνέλευση με απόφαση για περιφρούρηση και κατάληψη του υπουργείου ώστε να μην μπει μέσα κανείς” μεταφέρει η Νέλλυ. “Την επόμενη μέρα από την απεργία ο Λοβέρδος είχε συναντήσεις στο υπουργείο. Αυθόρμητα ο κόσμος άρχισε να καταλαμβάνει την μια αίθουσα μετά την άλλη απαγορεύοντας οποιαδήποτε είδους λειτουργία του υπουργείου. Τελικά καταφέραμε να τον απομονώσουμε στο γραφείο του και να τον αναγκάσουμε να μας δεχτεί. Οι απόψεις του ότι εμείς ευθυνόμαστε για την κατάσταση που δεν αφήνουμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της εξόργισαν για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους. Ήδη όλοι παίρνουμε τα 15νθήμερα και υπάρχουν ακόμα και καταστάσεις χρεωστικές. Θέλουμε τον συντονισμό όλων των εργαζόμενων στα υπουργεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε συνέχεια στη μάχη”.


ΥΠΟΜΕΔΙ

Στα πλαίσια του γύρου συζητήσεων που άνοιξε η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών στους χώρους δουλειάς, έγινε στις 30 Νοέμβρη στο ΥΠΟΜΕΔΙ εκδήλωση με τίτλο “Η 6η δανειακή σύμβαση – η διαγραφή του χρέους και ο εργατικός έλεγχος” με εισηγητή το Σωτήρη Κοντογιάννη.

Από τους 12 εργαζόμενους που παρακολούθησαν μπήκε σειρά ερωτημάτων εκφράζοντας ταυτόχρονα και τον θυμό και την αγανάκτηση για τα σκληρά μέτρα που συνεχίζει να εφαρμόζει η συγκυβέρνηση των πρόθυμων, των τραπεζιτών και των φασιστών. Κάποιοι συνάδελφοι έθεσαν το ζήτημα της αυτοδιαχείρισης του χώρου εργασίας και την διαμόρφωση της παραγωγής με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων και όχι με το συμφέρον των επιχειρηματιών.

Διεκδικούμε να πάρουν πίσω τις απολύσεις και τις εφεδρείες, δουλειά για όλους, ένα ισχυρό δημόσιο τομέα με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας. Ραντεβού στην επόμενη συζήτηση.

Βάγια Γκούμα, μηχανικός - εργαζόμενη στο ΥΠΟΜΕΔΙ

Άλλα εργατικά

Πανεργατική: Αθήνα

Πανεργατικό μήνυμα αντίστασης στη Συγκυβέρνηση της λεηλασίας

Χάλυβας, Ναυπηγεία, Αμυντικά Συστήματα: Αγώνες από μέταλλο

ΜΕΤΡΟ: 48ωρη Απεργία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΡΤ, ALTER, ΔΟΛ: Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιστέκονται

Π. Καψής: “Αξιος” ο μισθός του

Συνεχίζεται η άνοδος της Αριστεράς στα σωματεία

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ: Όχι στην εφεδρεία

ΕΜΔΥΔΑΣ

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ

ΑΓΝΟ

Πανεργατική: Θεσσαλονίκη

Πανεργατική: Σε όλη την Ελλάδα