Σκαραμαγκάς

Θέλοντας να δικαιολογήσει την απίστευτη αυτή επίθεση η διοίκηση της Αμπού Ντάμπι Μαρ, της αραβικής εταιρίας που αγόρασε τα Ναυπηγεία από την γερμανική Thyssen Krupp υποσχόμενη να φέρει καινούριες δουλειές και πελάτες, τολμάει να ρίξει στις πλάτες των εργαζόμενων όλα τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

“Πρόκειται για έναν στυγνό εκβιασμό που δεν πρόκειται να τον δεχτούμε. Μιλάμε πως πάνω από 1.100 εργαζόμενοι θα έχουν μείωση των αποδοχών τους πάνω από 60% και γνωρίζουμε από τις εμπειρίες του παρελθόντος πως αυτό θα σημάνει όχι μόνο εξαθλίωση για όλους μας, αλλά σταδιακά θα οδηγήσει το ναυπηγείο στο μαρασμό και τους εργαζόμενους στην ανεργία”, τονίζει μιλώντας στην Ε.Α. η Δανάη Χουτζούμη από το Νέο Κίνημα Αλλαγής στο Σκαραμαγκά.

“Η διοίκηση μας καλεί την Τετάρτη (7/12) σε διαβούλευση. Εμείς διαμηνύσαμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε τέτοιου είδους παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων. Θα πάμε στην διαβούλευση και θα ανακοινώσουμε στην διοίκηση την άρνησή μας να αποδεχτούμε τα σχέδιά τους. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο συνεννόησης. Όμως οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν. Ήδη κινούμαστε προς την κατεύθυνση της οργάνωσης Γενικής Συνέλευσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα που θα βάλουμε ενώπιον όλων των εργαζόμενων τα σχέδια της εργοδοσίας και θα ζητήσουμε την αγωνιστική εγρήγορση όλων. Έχουμε μπροστά μας έναν σκληρό αγώνα που θα τον δώσουμε όλοι μαζί για να σώσουμε τις δουλειές μας και τις ζωές μας”.

Διαβάστε επίσης

Χάλυβας, Ναυπηγεία, Αμυντικά Συστήματα: Αγώνες από μέταλλο

ΠΥΡΚΑΛ