Π. Καψής: “Αξιος” ο μισθός του

Οχι πως δεν ήταν ήδη γνωστή η στενή συνεργασία των βαρόνων των ΜΜΕ με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τα κόμματα εξουσίας, τους υπουργούς. Τα μεγάλα συγκροτήματα του χώρου είναι οι κατεξοχήν εκπρόσωποι της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Σκάνδαλο

Η επισημοποίηση της σχέσης με τόσο ανοιχτό τρόπο είναι σκάνδαλο. Καταρχάς για τους εργαζόμενους στο ΔΟΛ. Είναι πρόκληση την ίδια στιγμή που η εργοδοσία στον Όμιλο προχωρά σε μαζικές απολύσεις, καταστρατηγεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας και προσπαθεί να επιβάλει ατομικές με μειώσεις μισθών 20% κι όλα αυτά γιατί όπως υποστηρίζει “δεν βγαίνει” το μαγαζί, να επιφυλάσσει για ένα στέλεχός της, που αποχωρεί μάλιστα για να γίνει υπουργός, 700.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Είναι πρόκληση ταυτόχρονα για όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας. Οταν λέμε ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι των αφεντικών, δεν είναι σχήμα λόγου. Τα όποια προσχήματα παραμερίζονται και η σύνθεσή της έρχεται ολοένα και περισσότερο στα μέτρα των τραπεζιτών και του ΣΕΒ. Ενας τραπεζίτης για πρωθυπουργός, ένας άνθρωπος του ΔΟΛ για κυβερνητικός εκπρόσωπος, ένας βιομήχανος λείπει μόνο για να αναλάβει το ανάλογο υπουργείο (τον Μάνεση της Χαλυβουργίας άραγε τον ρώτησαν;). Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα με τον Καψή ως εκπρόσωπο θα “πείσει” περισσότερο. Πιο πιθανό είναι ότι ένα ακόμα κάθαρμα πήρε σειρά για το ελικόπτερο...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΡΤ, ALTER, ΔΟΛ: Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιστέκονται

Άλλα εργατικά

Πανεργατική: Αθήνα

Πανεργατικό μήνυμα αντίστασης στη Συγκυβέρνηση της λεηλασίας

Χάλυβας, Ναυπηγεία, Αμυντικά Συστήματα: Αγώνες από μέταλλο

ΜΕΤΡΟ: 48ωρη Απεργία

Συνεχίζεται η άνοδος της Αριστεράς στα σωματεία

Υπουργεία

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ: Όχι στην εφεδρεία

ΕΜΔΥΔΑΣ

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ

ΑΓΝΟ

Πανεργατική: Θεσσαλονίκη

Πανεργατική: Σε όλη την Ελλάδα