Εκπαίδευση και νεολαία
Φιλοσοφική: Έξω οι μπάτσοι από τις Σχολές

Την Πέμπτη 16 Απρίλη, στη Φιλοσοφική Σχολή αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν και εκκένωσαν  στέκια των πολιτικών δυνάμεων. Την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας κατήγγειλε με ανακοίνωση του ο Σύλλογος ΔΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής,  τα φοιτητικά σχήματα της Αριστεράς στη Φιλοσοφική και σε άλλες σχολές.

«Η εκκένωση των πολιτικών στεκιών έγινε μέσα σε περίοδο που δεν είχαν ξεκινήσει τα μαθήματα και λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές» μας λέει ο Βασίλης Καλαμπόγιας, φοιτητής στη Φιλοσοφική Σχολή και μέλος του ΣΕΚ στις Σχολές. «Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση εν όψει και των φοιτητικών εκλογών που έρχονται φοβάται την διακίνηση ιδεών της Αριστεράς μέσα στα πανεπιστήμια γιατί ξέρει ότι κρέμεται από μία κλωστή και αν το φοιτητικό κίνημα βγει οργανωμένα και αποφασιστικά στον δρόμο μπορεί να την τσακίσει. 

Τα πανεπιστήμια ανήκουν σε εμάς και σε καμία κυβέρνησης που θέλει να τα ιδιωτικοποιήσει, μας διαγράφει ενώ έχει ένα σωρό Λαζαρίδηδες και κάνει έρευνα για τον πόλεμο. Δεν θα αφήσουμε να περάσουν αναπάντητες οι προκλήσεις της κυβέρνησης. Δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε αποστειρωμένους χώρους οπού δεν θα υπάρχει πολιτική δράση ούτε και σύνδεση με την κοινωνία. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση του βόθρου βουτηγμένη στα σκάνδαλα, έτοιμη να ανατραπεί με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις από τα κάτω. 

Στις φετινές εκλογές θα τη μαυρίσουμε ξανά και καλούμε όλη την αντικαπιταλιστική Αριστερά να παλέψει ενωμένα. Όχι μόνο στις εκλογές αλλά και στο τώρα, οργανώνοντας  καλώντας άμεσα σε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου για να απαντήσουμε σε αυτήν την επίθεση και να οργανώσουμε το κατέβασμα μας στην απεργία της Πρωτομαγιάς».