Συλλαλητήριο στη Νίκαια

Συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα οι προετοιμασίες για την επιτυχία του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που οργανώνουν την Πέμπτη 5 Ιούλη στην πλατεία Αγίου Νικολάου της Νίκαιας, η Πακιστανική Κοινότητα, η ΚΕΕΡΦΑ, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, σωματεία, δημοτικές κινήσεις και οργανώσεις της αριστεράς.

Μετά την επιτυχημένη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα 25 Ιούνη στο Δημαρχείο Νίκαιας, με τη συμμετοχή 500 ατόμων κυρίως πακιστανών μεταναστών που ζουν στην περιοχή, κυκλοφόρησε κοινή αφίσα και προκήρυξη στα ελληνικά και στα ουρντού. Την Πέμπτη 28 Ιούνη έγινε μαζική αφισοκόλληση στους δρόμους γύρω από την πλατεία Αγίου Νικολάου και μοίρασμα του καλέσματος στο συλλαλητήριο στα μαγαζιά και στα σπίτια, με τη συμμετοχή πάνω από 30 ατόμων.

Το Σάββατο το μεσημέρι δεκάδες αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου, υψώνοντας ασπίδα αλληλεγγύης στους πακιστανούς μετανάστες ιδιοκτήτες των μαγαζιών, οι οποίοι μία εβδομάδα πριν είχαν δεχτεί απειλές από ομάδα της Χρυσής Αυγής προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή. Μία ομάδα 25 περίπου ατόμων βγήκε σε αντιφασιστική περιοδεία στους δρόμους της περιοχής με ντουντούκα καλώντας τον κόσμο της γειτονιάς να απομονώσει τους νεοναζί και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Πέμπτης. Την ίδια μέρα αντιφασιστική περιοδεία στα μαγαζιά του Aγίου Νικόλα έκανε και το ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Δ. Μανωλάκου.