Εκλογές στο Μετρό - Νίκη για τις δυνάμεις αντίστασης

Μεγάλη νίκη σημείωσε το αγωνιστικό μπλοκ των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ στις εκλογές που έγιναν στο μεγαλύτερο Σωματείο του χώρου (ΣΕΛΜΑ) στις 27 Ιούνη.

Το Ενιαίο ψηφοδέλτιο -στο οποίο συμμετείχε ο πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ του ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος καθώς και άλλοι αγωνιστές που έδωσαν ανυποχώρητα την τελευταία διετία τη μάχη με τα μνημόνια τόσο στις αστικές συγκοινωνίες όσο και γενικότερα- κέρδισε τις έξι από τις 11 έδρες στο νέο ΔΣ. Αντίθετα η ΠΑΣΚΕ που στις εκλογές του 2009 είχε 6 έδρες, όχι μόνο δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο, αλλά την επόμενη των εκλογών στελέχη της αποχώρησαν από το ΣΕΛΜΑ και προσχώρησαν στο σωματείο που έχουν φτιάξει από κοινού οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ και η ΠΑΣΚΕ των ηλεκτροδηγών του ΜΕΤΡΟ. Όπως δεν κατάφεραν να σταματήσουν την απεργιακή στάση των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ δύο χρόνια τώρα, δεν θα τα καταφέρουν ούτε με το διασπαστικό σωματείο που στήνουν.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ψήφισαν 668. Για το ΔΣ έλαβαν: ΕΝΙΑΙΟ 329 ψήφοι και 6 έδρες, ΔΑΚΕ 116 ψήφοι και 2 έδρες, ΟΠΕ (αποχωρήσαντες από ΔΑΚΕ και κάποιοι πρώην ΠΑΣΚΕ ) 116 ψήφοι και 2 έδρες, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΕΝΩΤΙΚΟ (ΣΥΡΙΖΑ) 48 ψήφοι και 1 έδρα, ΔΑΣ (ΚΚΕ) 12 ψήφοι. Για το ΕΚΑ εκλέγουν: ΕΝΙΑΙΟ 4 αντιπροσώπους, ΔΑΚΕ 2 αντιπροσώπους, ΟΠΕ 1 αντιπρόσωπο, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΕΝΩΤΙΚΟ 1 αντιπρόσωπο.