21/9: Απεργία σε Εφορίες, Τελωνεία, Υπ. Οικονομικών

Σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 21/9 προχωρούν μετά τη στάση εργασίας την προηγούμενη Πέμπτη 13/9 η ΠΟΕ-ΔΟΥ (Εφοριακοί), η ΟΤΥΕ (Τελωνειακοί) και η ΟΣΥΟ (Υπουργείο Οικονομικών).

Η επιτυχία της στάσης εργασίας και η μαζική διαδήλωση ανάγκασαν τα ΔΣ των Ομοσπονδιών να καλέσουν στην νέα 24ωρη και να αποφασίσουν συμπόρευση για τις επόμενες μάχες.

Δόθηκε εξουσιοδότηση για την κήρυξη νέων απεργιών, ενώ τα ΔΣ θα συνεδριάσουν την ίδια την ημέρα της απεργίας για να αποφασίσουν τη συνέχεια, ενώ ήδη υπάρχει η Γενική Απεργία για τις 26/9 και προτεινόμενη μέρα για νέα 24ωρη είναι η 28/9.

Τις επόμενες μέρες θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου. «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ: Τη διάλυση των υπηρεσιών μας, μέσω της στοχοποίησης, απαξίωσης και κατασυκοφάντησης του κλάδου μας. Άλλες μειώσεις στους μισθούς μας. Απολύσεις μέσω εφεδρειών κλπ. Τους άδικους φόρους και τα χαράτσια» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔOY για την απεργία. Μέχρι στιγμής, δεν έχει οριστεί τόπος συγκέντρωσης για την απεργία στις 21/9.

Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων συλλόγων συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης αποκλείοντας για περίπου δύο ώρες την είσοδο στο κτίριο. Παρόμοιες κινητοποιήσεις και καταλήψεις σχεδιάζονται για τις επόμενες μέρες.