Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας, συγκέντρωση στην κεντρική υπηρεσία της τράπεζας και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενώνοντας τη φωνή τους με όλους τους κλάδους σε δημόσιο και ιδωτικό τομέα που την ίδια μέρα απεργούσαν ενάντια στα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας. Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, στην τακτική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Συλλόγου, οι εργαζόμενοι επανέλαβαν την πρόθεσή τους να ανατρέψουν όλα τα σχέδια ξεπουλήματος της τράπεζας.

Η συνέλευση είχε μαζική συμμετοχή τόσο από την Αττική όσο και από την επαρχία. Ο απολογισμός δράσης που παρουσίασε το απερχόμενο ΔΣ έδειχνε ότι πρόκειται για ένα ενεργό και μαχητικό συνδικάτο με νικηφόρους αγώνες ενάντια στις αλλεπάλληλες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, αλλά και με συμμετοχή στις συνολικές μάχες του εργατικού κινήματος και του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων.

Το λόγο στη συνέλευση πήραν δεκάδες εργαζόμενοι από την Αθήνα και από τα παραρτήματα του συλλόγου στην επαρχία για να επιβεβαιώσουν τον αγωνιστικό προσανατολισμό του Συλλόγου. “Αυτή τη στιγμή δεν ξεπουλιέται η δημόσια υπηρεσία, χαρίζεται, και με επιδοτήσεις από πάνω”, μας είπε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης η Γεωργία, “αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια. Το επόμενο βήμα είναι η πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, ελπίζω ότι θα έχει επιτυχία, για να καταλάβουν ότι οι αντιδράσεις είναι πολύ δυνατές”.

Οι εκλογές του Συλλόγου ορίστηκαν για τις 25 Οκτώβρη.