Φιάσκο η “αιμοδοσία” της ΧΑ

Aπέτυχε η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να επιβάλλει “Αιμοδοσία μόνο για Ελληνες” καθώς η αντίδραση των εργαζομένων στα νοσοκομεία, όπου οι χρυσαυγίτες γίνονταν αντιληπτοί, ήταν μαζική και οργισμένη.

Οπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο: “Κατ αρχάς η «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες» έχει καταλήξει ήδη σε φιάσκο καθώς έχει γίνει ξεκάθαρο από όλους τους υπεύθυνους φορείς πως το αίμα και τα προϊόντα του, που προκύπτουν από αυτή είναι διαθέσιμα για όποιον τα έχει ανάγκη, είτε είναι Έλληνας είτε είναι μετανάστης και αυτό είναι στην κρίση των υγειονομικών υπαλλήλων και των γιατρών και μόνο.

Εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουμε όλο και πιο συχνά το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής καθώς γινόμαστε μάρτυρες όλο και περισσότερων μεταναστών που προσέρχονται χτυπημένοι στο τμήμα των επειγόντων μετά από επιθέσεις Χρυσαυγιτών. Οι επιθέσεις τους όμως δεν σταματάνε εκεί. Το έδειξαν και κατά την τελευταία τους επίσκεψη στο νοσοκομείο μας (για αιμοδοσία) όπου έσκισαν πολιτικές αφίσες (του ΚΚΕ), και επιτέθηκαν φραστικά (με απειλές και βρισιές) στα μέλη του Δ.Σ. που τους ζήτησαν το λόγο. Η απάντηση από την πλευρά του σωματείου ήταν άμεση και μαζική. Δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου, αποκατέστησαν το πολιτικό υλικό και η ομάδα των φασιστών αποχώρησε έξω από το χώρο του νοσοκομείου δείχνοντας ποια πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των νεοναζί στους χώρους δουλειάς.

Τα νοσοκομεία μας που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν δώσει μάχες με την πολιτική των μνημονίων πρέπει να δείξουν ότι είναι ανοιχτά για όποιον τα έχει ανάγκη, είναι ανοιχτά για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους ανασφάλιστους και είναι κλειστά για τα κέρδη και τους φασίστες”. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν το Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κορίνθου, η Νοσοκομειακή Επιτροπή γιατρών Νοσοκομείου Τρικάλων, η ΕΝΙΘ, η ΟΕΝΓΕ και άλλοι σύλλογοι και σωματεία.