Αγώνες στα ΜΜΕ

4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου από τις 11.00 π.μ.-15.00 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καλούν η ΕΣΠΗΤ, η ΕΤΗΠΤΑ, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, η ΕΠΠΗΤ, η ΕΦΕ και η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, διαμαρτυρόμενοι για τη διάλυση του ταμείου. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Οι Ενώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους καλούν: “τη διοίκηση του Ταμείου και τις υπηρεσίες του, να πάρουν απόφαση ώστε να παρεμποδίσουν κάθε διοικητική πράξη που αφορά τη διάλυση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, καθώς και στην εκχώρηση αποθεματικών και ακινήτων του Ταμείου” και διεκδικούν “ενιαία δωρεάν δημόσια κοινωνική ασφάλιση, ενιαίες και αξιοπρεπείς παροχές συντάξεων, περίθαλψης, πρόνοιας, υγείας για όλους τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης για υποβάθμιση της ασφάλισης και δήμευσης (κλοπής) των αποθεματικών και των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος. Ζητούν να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά από το κούρεμα του PSI και δεν αναγνωρίζουν κανένα τετελεσμένο”.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην επιβολή λογοκρισίας και αυταρχισμού στους δημισογράφους. Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό 9.84 στην απόλυση της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά από το σταθμό, απαιτώντας την επαναπρόσληψή της και το σταμάτημα κάθε απόπειρας λογοκρισίας. Η δημοσιογράφος απολύθηκε επειδή σχολίασε «στον αέρα» ανακοίνωση του 9.84 κατά της ΕΣΗΕΑ! Επισήμανε στην εκπομπή της πως οι εργαζόμενοι δεν υιοθετούν το περιεχόμενο ανακοίνωσης με την οποία η διοίκηση ισχυριζόταν ότι η «ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον 9.84», επειδή δεν έδωσε άδεια να εξαιρεθεί ο σταθμός από την πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων για να μεταδοθεί αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας. Την Τρίτη 27/11 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην απολυμένη δημοσιογράφο Λαμπρινή Θωμά, έξω από τις εγκαταστάσεις του 9.84, απαιτώντας την επαναπρόσληψή της και την παύση της λογοκρισίας, που ασκείται. Συμμετείχαν εργαζόμενοι του σταθμού αλλά και συμπαραστάτες από την ΕΤΕΡ, ΕΦΕ, την ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ, την ΕΡΤ, την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι πρόκληση να επιλέγει η διοίκηση τις μέρες που οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τους αγώνες τους με καταλήψεις ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις να απολύεται μία εργαζόμενη δημοσιογράφος για να επιβληθεί καθεστώς φίμωσης και λογοκρισίας”, ανακοίνωσε η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. “Οι εργαζόμενοι του 9.84 πρέπει και μπορούν να νικήσουν ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ που επέβαλαν την συνέχιση της Πρωινής Ενημέρωσης χωρίς τη λογοκρισία σε βάρος των Αρβανίτη και Κατσίμη. Καλούμε τα συνδικάτα του Δήμου της Αθήνας να σταθούν στο πλευρό των απεργών του 9.84. Ο Δήμαρχος Γ. Καμίνης πρέπει να συζητήσει άμεσα με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και την ΕΣΗΕΑ και επαναφέρει στην δουλειά τη Λαμπρινή Θωμά”.

Την ίδια μέρα 4ωρη στάση εργασίας προκήρυξαν η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ η ΕΠΗΕΑ, όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», απαιτώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 8 μηνών.

• Εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ και πραγματοποιούνται στις 28 Νοέμβρη. Την ίδια μέρα, γίνονται εκλογές και για επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Για εκπρόσωπο εργαζόμενων στο ΔΣ της ΕΡΤ οι Financial Crimes στηρίζουν την υποψηφιότητα της Ειρήνης Φωτέλλη, μέλος του ΔΣ της ΠΣΥΠΕΡΤ. Για την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας, οι Financial Crimes στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νάσου Μπράτσου, δημοσιογράφου.