Έξω οι νεοναζί από τον Δ.Σ.Θ.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, ανώνυμα πάντα και μέσω διακήρυξης στο διαδίκτυο, την πρόθεσή τους να ιδρύσουν «συνδικαλιστική παράταξη» στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με την επωνυμία «Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων».

Μάλιστα, την ιδρυτική τους συνέλευση θα την πραγματοποιούσαν στις 15 Φεβρουαρίου στα γραφεία τους απέναντι από το Α.Τ. Δωδεκανήσου στις δύο το μεσημέρι.

Επρόκειτο για μια πρόκληση που δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη! Αμέσως, πραγματοποιήθηκε κοινό αντιφασιστικό κάλεσμα των συνδικαλιστικών παρατάξεων της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και της Δικηγορικής Συνεργασίας - Ανεξάρτητοι, για αντιφασιστική συγκέντρωση, καλώντας όλους τους αντιφασίστες δικηγόρους και όλους τους πολίτες αυτής της πόλης, άντρες και γυναίκες, να ενώσουν μαζί μας την οργή και τη διαμαρτυρία τους και να εκφράσουν με τον πλέον σαφή τρόπο την αντίθεση στην εμφάνιση της «Χρυσής Αυγής» στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Οποιαδήποτε εμφάνιση των νεοναζί στο Σύλλογό μας αποτελεί βάναυση προσβολή στην ιστορία του. Οι νεοναζί στρέφονται ενάντια σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση και διεκδίκηση. Η δράση τους λειτουργεί ως νομιμοποίηση στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, που στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στα ΜΑΤ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από την «προσαγωγή» στο Α.Τ. Δωδεκανήσου δύο γυναικών – δικηγόρων, που δύο ώρες πριν από τη συγκέντρωση των φασιστών, καταφέρθηκαν εναντίον τους, και καθ’ υπόδειξη των χρυσαυγιτών προς τα ΜΑΤ που βρίσκονταν απέναντι (!!!) οδηγήθηκαν στο τμήμα για να τις υποβάλλουν μηνύσεις. Το περιστατικό έληξε, ωστόσο κατέδειξε με τον σαφέστερο τρόπο στους συναδέλφους και σε όλη τη κοινωνία, τον τρόπο δράσης της ΕΛ.ΑΣ., σε αγαστή συνεργία με τους φασίστες της Χ.Α.

Η αντιφασιστική κινητοποίηση που συγκέντρωσε περί τους διακόσιους αντιφασίστες, δικηγόρους αλλά και άλλους δημοκράτες πολίτες, είναι μόνο η αρχή. Δεν θα δεχτούμε να κάνουν την εμφάνισή τους στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης Ναζί Δικηγόροι, που το μόνο που ονειρεύονται είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατάργηση όλων των συλλόγων και σωματείων και απεμπόληση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλης της κοινωνίας. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι υποστηρικτές των γερμανοτσολιάδων και οι νοσταλγοί της χούντας που την περασμένη Παρασκευή, ταμπουρωμένοι πίσω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, φώναζαν «ξανά-ξανά φασισμός».

K.A.