Χάλασαν τη φιέστα Λυκουρέντζου

Την Πέμπτη το απόγευμα μάθαμε ότι ετοιμαζόταν την επόμενη ημέρα να επισκεφτεί το ογκολογικό “Μαριάννα Βαρδινογιάννη” του Αγ.Σοφία, ο υπουργός Λυκουρέντζος.

Με πρωτοβουλία του Νυστεριού, έγινε ενημέρωση, συντονιστήκαμε με το σωματείο και κινητοποιήσαμε έναν ολόκληρο κόσμο του Αγ.Σοφία, προκειμένου να καταγγείλουμε τη φιέστα.

Από το πρωί της Παρασκευής βρεθήκαμε να μιλάμε με τον κόσμο καταγγέλοντας το γεγονός ότι τολμάνε να κάνουν φιέστες τη στιγμή που διαλύουν την υγεία. Την ίδια στιγμή που επισκέπτονται το ογκολογικό, κλείνουν το ακτινοθεραπευτικό του Αγλ. Κυριακού και από Δευτέρα 18/1 ξεκινάνε απεργιακές κινητοποιήσεις. Έχουν κλείσει το παιδοκαρδιοχειρουργικό και αυτό κοστίζει ζωές παιδιών. Η κινητοποίησή μας κατέληξε να ματαιώσει την επίσκεψη του υπουργού. Αυτό δείχνει ότι η δύναμη του “από τα κάτω” είναι ο μόνος δρόμος. Νέα κινητοποίηση προγραμματίζουν και στον Αγ. Σάββα, την Τρίτη 19/2, με στάση εργασίας.

Την τελευταία βδομάδα έχουν γίνει πολλές περιοδείες από την πλευρά του Νυστεριού, σε τουλάχιστον 20 νοσοκομεία. Η εικόνα είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Η πολιτική συζήτηση είναι πολύ αναβαθμισμένη για τα μεγάλα πράγματα που συμβαίνουν αυτή την περίοδο. Μέσα στα νοσοκομεία το κεντρικό είναι το πως θα εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για να καταργήσει το 1/3 των νοσοκομείων και το δεύτερο είναι το πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες και οι γιατροί θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μαζί με όσους παλεύουν ενάντια στη διάλυση της Υγείας.

Να γίνει η ανατροπή

Το ψηφοδέλτιό μας βρίσκει ανταπόκριση επειδή πατάει πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο που είναι με τις απεργίες με τις επισχέσεις, με τους συντονισμόυς, με τις συνελεύσεις, με την ενότητα των εργαζομένων κι αυτό το έχει σαν εικόνα πολύς κόσμος. Κόσμος που θέλει να γίνει η ανατροπή στην ΕΙΝΑΠ, να μαυρίσουν τα κόμματα του μνημονίου και της τρικομματικής κυβέρνησης. Θέλει να μαυρίσει την αδράνεια και την αναμονή.

Οι δυνατότητες στην τελική ευθεία μέχρι τις εκλογές και μπροστά στη Γενική Απεργία, που είμαστε οι μόνοι που την οργανώνουμε με όλες μας τις δυνάμεις, είναι μεγάλες και γιατί όχι να καταλήξει και στην πρωτιά. Και στα τέσσερα νοσοκομεία που έχω πάει, η εικόνα της ανταπόκρισης είναι πολύ καλή.