4η συνδιάσκεψη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση: Για τη γενιά της επανάστασης

Την Παρασκευή 8 Μάρτη στη Γεωπονική ξεκίνησε η 4η συνδιάσκεψη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και ολοκληρώθηκε τη Κυριακή 6 Μάρτη με την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου.

Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν νεολαίοι-ες απο όλη την Ελλάδα, νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές. Η συνδιάσκεψη ξεκίνησε με την εισήγηση του απερχόμενου συμβουλίου απο τον Δ. Γράψα. Στην εισήγηση κυριάρχησαν τα μέτωπα της περιόδου, η παρέμβαση στις σχολές και στα σχολεία αλλά και πώς η αντικαπιταλιστική αριστερά χρειάζεται να συνδεθεί πιο αποτελεσματικά με τους νέους εργαζόμενους και τους νέους που πάνε στο στρατό. Τέλος τονίστηκε οτι η νεολαία έχει να παίξει κρίσιμο ρόλο σε αυτή την περίοδο, να καταφέρει να συνδέσει τους αγώνες για δημόσια παιδεία, για δημοκρατία με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη διαγραφή του χρέους, την κρατικοποιηση των μεγάλων επιχειρήσεων, τον εργατικό έλεγχο, τη ρήξη και έξοδο απο την Ε.Ε και το ευρώ.

Μετά την εισήγηση ακολούθησαν χαιρετισμοί από ολες τις οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και απο άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Εκ μέρους του ΣΕΚ χαιρετίσαμε την 4η συνδιάσκεψη της νΚΑ και τονίσαμε την κρίσιμη περίοδο στην οποία διεξάγεται η συζήτηση. Μια περίοδο βαθειάς και κλιμακούμενης οικονομικής και πολιτικής κρίσης με την αντικαπιταλιστική αριστερά να μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μάχες που ήδη έχουν ανοίξει. Πρώτα και κύρια στο ρόλο της ΕΑΑΚ και του κινήματος ενάντια στο σχέδιο Αθηνά, στην οργάνωση καταλήψεων διαρκείας σε όλες τις σχολές κόντρα στη γραμμή της ηττοπάθειας και της αναμονής, στη συγκρότηση ξανά του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, στη σύνδεση των φοιτητών και της νεολαίας μαζί με τους εργάτες.

Τέλος καλέσαμε όλους τους συντρόφους να παλέψουν για ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, να οργανώσουμε τη συμμετοχή της νεολαίας, σχολές, σχολειά στη διαδήλωση στις 30 Μάρτη αλλά και συνολικα τη συμμετοχή στις πρωτοβουλίες που παίρνει η ΚΕΕΡΦΑ. Το κεντρικό σύνθημα της συνδιάσκεψης ήταν η γενιά της κρίσης να γίνει η γενιά της επανάστασης. Θα παλέψουμε μαζί και θα το κερδίσουμε.