Μέταλλο: Απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο 28 Μάρτη

Με απεργία και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση συνέχισαν την Πέμπτη 14/3 τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, κάνοντας με αυτό τον τρόπο σαφή την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενωμένα και συντονισμένα.

Ο Θανάσης Φιλόπουλος, εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μιλώντας στην Εργατική Αλληλεγγύη έδωσε το στίγμα της συγκέντρωσης:

“Ύστερα από ένα χρόνο, αποφάσισαν τα σωματεία τα δικά μας, να συντονιστούνε με την ΠΟΕΜ, την Ελευσίνα και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Συνεχίζουμε τον αγώνα και 20/3 έχουμε παναυπηγική απεργία με συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Πειραιά στις 10πμ και στις 28/3 με γενική απεργία σε όλο τον κλάδο του Μετάλλου και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Κινητοποιούμαστε γιατί δεν βρίσκουν λύση για τα ναυπηγεία. Ανάπτυξη θέλουμε, αλλά ανάπτυξη δεν βλέπουμε. Εμείς είμαστε 11 μήνες απλήρωτοι, 12 οι συνάδελφοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, το Νεώριο έχει κλείσει, της Χαλκίδας έχει πρόβλημα, στη Ζώνη στο Πέραμα είναι όλοι άνεργοι... πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Κι εμείς στο Σκαραμαγκά και στην Ελευσίνα είμαστε σε απεργία διαρκείας αλλά προκοπή δεν βλέπουμε. Μας παίζουν πολιτικά παιχνίδια στα υπουργεία, δεν μας δέχονται, δεν μας ενημερώνουν. Επιτέλους ύστερα από ένα χρόνο θα γίνει κάτι συντονισμένα. Πάμε όλοι μαζί από δω και πέρα συσπειρωμένα για να οδηγήσουμε σε επιτυχία τον αγώνα μας.”

Συνολικά στον κλάδο του Μετάλλου, οι επιθέσεις της εργοδοσίας έχουν οδηγήσει σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους. Στα Ναυπηγεία, στην Αμυντική Βιομηχανία, στις Χαλυβουργίες και τις βιομηχανίες αλουμινίου, στη Λάρκο, τη Frigoglass, τη Spider, τη GMC στην Ξάνθη και την Intracom, οι απληρωσιές, οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία και οι εργοδοτικές απειλές είναι γεγονός, όπως καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. Γι' αυτό και η απεργία στις 28 Μάρτη και το πανελλαδικό συλλαλητήριο αποκτά μεγάλη σημασία. Ήδη, από τα Γιάννενα και την Πάτρα μέχρι την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή, μεταλλεργάτες από μια σειρά βιομηχανίες ετοιμάζονται να δώσουν το παρών σε ένα συλλαλητήριο συντονισμού και κλιμάκωσης.