Την δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας πραγματοποιήθηκε διαδήλωση των εργαζόμενων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να απαιτήσουν να βγει απεργία, ενώ το ίδιο είχε ζητηθεί από τον πρόεδρό της, Σόμπολο, όταν τους επισκέφτηκε.
Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τελικά να καλέσει απεργία την Τρίτη 26 και την Παρασκευή 29 Οκτώβρη, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούσαν περισσότερα σε όλα τα επίπεδα αφού την 1η Νοέμβρη κρίνεται η αίτηση πτώχευσης του ιδιοκτήτη.
Οι Financial Crimes και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων της Απογευματινής. Επίσης, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» παραβρέθηκε στη συγκέντρωση των εργαζόμενων την δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας και μετέφερε την συμπαράσταση από τη μεριά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς (περισσότερα υπάρχουν στο ιστολόγιο http://financialcrimesnews.blogspot.com).
Η εξέλιξη αυτής της μάχης θα εξαρτηθεί από την πλατιά συμπαρασταση όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και τους υπόλοιπους εργατικούς χώρους, αλλά και από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι Finacial Crimes εξέδωσαν ανακοίνωση-πρόταση που τονίζει την ανάγκη ριζοσπαστικών μέτρων για να σωθούν οι 130 θέσεις εργασίας. «Να προχωρήσουμε σε κατάληψη της Απογευματινής και στην έκδοση της εφημερίδας κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. Να αναγκάσουμε την ΕΣΗΕΑ και τις υπόλοιπες Ενώσεις να στηρίξουν έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια. Τα τέσσερα σαββατιάτικα φύλλα του Ελεύθερου Τύπου πριν από ενάμιση χρόνο βγήκαν με χρηματοδότηση της ΕΣΗΕΑ και ανέδειξαν μία άλλη δημοσιογραφία, διαφορετική από αυτήν που πνίγει τον συντάκτη στις πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες της ιδιοκτησίας…Να απαιτήσουμε από την ΕΣΗΕΑ και όλες τις Ενώσεις άμεσα, τριήμερη απεργία όλου του κλάδου για να μην βγει κανένα κυριακάτικο φύλλο από τους εκδότες».

