Χανιά: 8ο Φεστιβάλ Κοινωνικής αλληλεγγύης

Στις 29 και 30 Ιουνίου γίνεται στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών το 8ο Φεστιβάλ Κοινωνικής αλληλεγγύης Χανίων με τη συμμετοχή κοινωνικών κινημάτων, αντιρατσιστικών οργανώσεων, σωματείων, συλλόγων, και ανένταχτων αγωνιστών.

Οπως αναφέρει το δελτίο τύπου, η πλατιά ανταπόκριση των φορέων της πόλης στην οργάνωση του 8ου Φεστιβάλ “σηματοδοτεί και το βασικό πρόταγμα του φεστιβάλ: την ανάγκη για ενότητα. Ενότητα ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες, ενότητα για να στήσουμε δομές αλληλεγγύης, ενότητα για να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας.

Απέναντι σε μια αυταρχική κυβέρνηση που ποινικοποιεί την διαμαρτυρία, χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ σαν στρατό κατοχής, επιστρατεύει τους απεργούς, φιμώνει τη Δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Απέναντι στο θεσμοθετημένο ρατσισμό του "Ξένιου Δία" και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που θέλει εξιλαστήριο θύμα για τα μνημόνια τον “ξένο”. Απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος που ξεπροβάλουν από τους υπονόμους της Ιστορίας. Απέναντι σε αυτούς που ονομάζουν “ανάκαμψη της οικονομίας” την κατάλυση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Απέναντι σε αυτούς που ονομάζουν “ανάπτυξη” το ξεπούλημα των φυσικών πόρων και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Απέναντι σε αυτούς που κάνουν πως δεν "βλέπουν" την ανέχεια που εξαπλώνεται σε ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας, εμείς προτάσσουμε ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”.