Η μάχη του σήματος

Tο πρωί της Τρίτης 11/6 -και πριν ακόμα ο Κεδίκογλου ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΡΤ- τα ΜΑΤ ήταν ήδη στις κεραίες στον Υμηττό και την Πάρνηθα, στην οποία δεν δίστασαν να βγάλουν και πιστόλι, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα η Digea – η ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει εδώ και ένα χρόνο την εκπομπή του ψηφιακού σήματος- έριξε όλες τις ψηφιακές εκπομπές των καναλιών και των ραδιοσταθμών της ΕΡΤ, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια να σταματάει στον αέρα το πρόγραμμα των σταθμών που αναμετέδιδαν την εκπομπή της ΕΡΤ. Μετά την άρνηση της EBU (της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας των ψηφιακών σημάτων) να ρίξει το σήμα της δορυφορικής ΕΡΤ, η κυβέρνηση Σαμαρά ζήτησε από την Ισραηλινή κυβέρνηση που ελέγχει τον δορυφόρο της διεθνούς εκπομπής της ΕΡΤ να το κάνει, όπως και έγινε.

Απέναντί τους βρήκαν το οργανωμένο και αποφασισμένο δίκτυο των τεχνικών της ΕΡΤ και την τεράστια συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων. Άμεσα οι τεχνικοί άρχισαν να σηκώνουν με την παλιά αναλογική μορφή το σήμα της ΕΡΤ με αποτέλεσμα μέχρι το Σάββατο το βράδυ όλη σχεδόν η επαρχία να βλέπει ξανά ΕΡΤ. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τον 902, με τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και με εκατοντάδες διαδικτυακές συνδέσεις η ΕΡΤ κατάφερε να γίνει το κανάλι με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα. Μια μάχη που πρέπει να συνεχιστεί σε συντονισμό με όλα τα σωματεία που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ).