Οι Νεοναζί στην υπηρεσία του Σαμαρά

Στο πλευρό του Σαμαρά τάχθηκαν οι Νεοναζί της Χρυσής Αυγής στηρίζοντας πλήρως την απόφασή του για κλείσιμο της ΕΡΤ. Μετά τη στήριξη που έδωσαν στην κυβέρνηση για το ξεπούλημα της ΑΤΕ στο Σάλλα, τις πλάτες που έκαναν στον Μάνεση σε βάρος των Χαλυβουργών, μέχρι τους μπράβους των αφεντικών στη Νέα Μανωλάδα, τώρα τάσσονται υπέρ του λούκετου της ΕΡΤ.

“Αυτοί που ουρλιάζουν για τους μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές ζητωκραυγάζουν ευχαριστημένοι γιατί 2.500 εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους δεν θα έχουν ψωμί και τα παιδιά τους, δεν θα μπορούν να κάνουν όνειρα για το μέλλον” αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

“Πρόκειται για την πιο βρόμικη συναλλαγή ανάμεσα στα διαφορετικά πατώματα της ίδιας δεξιάς πολυκατοικίας. Εδώ οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι λαθρεπιβάτες του πολιτικού συστήματος, οι σάπιοι πολιτικάντηδες που κατά καιρούς ντύνονται τη γαλανόλευκη για να κρύψουν τη μαυρίλα και το ναζισμό τους, έδωσαν το χέρι στο Σαμαρά για να εξαπολύσει τη πιο βάρβαρη επίθεση του Μνημονίου.

Αντίσταση

Το κλείσιμο της ΕΡΤ οδηγεί στις χιλιάδες απολύσεις που απαιτούσαν οι Τροϊκανοί και οι καναλάρχες για να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, να ελέγξουν την πληροφόρηση, να φιμώσουν τον κόσμο που αντιστέκεται.

Πίσω από τη μαγκιά και το νταηλίκι σε βάρος μελών και βουλευτών της αριστεράς, ιδιαίτερα των γυναικών, σε βάρος μεταναστών, πίσω από τη μάσκα του Έλληνα πατριώτη που ενδιαφέρεται τάχα μόνο για τον Έλληνα αναξιοπαθούντα, κρύβεται ένας υπηρέτης των αφεντικών και των κυβερνήσεων που διψάνε για νόμο και τάξη ώστε να κατεδαφίσουν τα εργατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Τώρα που η δεξιά προχωράει στην πιο αντιδραστική ατζέντα των απολύσεων την χειροκροτάνε με τα τέσσερα”.

Η συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή γίνεται πλέον και επίσημη μετά από αυτή την εξέλιξη. Η κλιμάκωση του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος και η σύνδεσή του με τη μάχη των εργαζόμενων της ΕΡΤ μπορεί να βάλει τέρμα σε αυτή τη συνεργασία, να γκρεμίσει τη κυβέρνηση του Σαμαρά και να επιβάλει τα αιτήματα που αναδείχτηκαν μέσα από της μάχες όλης της χρονιά για νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να αρθεί η ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για να δικαστούν για τις εγκληματικές τους ενέργειες.


Διαβάστε επίσης

Αντιρατσιστικές - αντιφασιστικές συνελεύσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις 

Ζωγράφου: Μαθητές ενάντια στο φασισμό 

Θεσσαλονίκη: Διήμερο Αλληλεγγύης 

Νίκαια: αντιφασιστικό συλλαλητήριο 27 Ιούνη 

Χανιά: 8ο Φεστιβάλ Κοινωνικής αλληλεγγύης 

Καλαμάτα: κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες για τη ματαίωση του ρατσιστικού φεστιβάλ μίσους 

Πύργος: εκδήλωση ΚΕΕΡΦΑ 

Πειραιάς: πετυχημένο το 1ο Αντιρατσιστικό -Αντιφασιστικό Φεστιβάλ 

Πατήσια: Αντιρατσιστική – αντιφασιστική πικετοφορία 

Γιάννενα: ανοιχτή συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ