Έξω η Χρυσή Αυγή από τη Γλυφάδα

Την προηγούμενη Τρίτη ήρθε μια ενημέρωση της τελευταίας στιγμής, ότι η Χρυσή Αυγή θα επιδίωκε να παρέμβει στις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Γλυφάδας. Αμέσως ανταποκρίθηκαν αριστεροί και αντιφασίστες της περιοχής.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου παρατηρήθηκε η προσέλευση 5-6 ατόμων με χαρακτηριστικά γνωρίσματα που διακρίνει την νεοναζιστική συμμορία. Ένταση δημιουργήθηκε για 10 λεπτά περίπου όταν μια μικρή ομάδα αναρχικών που ήρθε κι έφυγε ξαφνικά προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από το χώρο. Οι χρυσαυγίτες μετά κάλεσαν την αστυνομία που παρανόμως μπήκε μέσα στην αίθουσα, ενώ ο Δήμαρχος μέσα στο κλίμα από αντιφασιστικά συνθήματα και καταγγελίες από τον κόσμο για την παρουσία των νεοναζί, έβαλε τη δημοτική αστυνομία να τους απομακρύνει, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Πάρ’ ότι μέχρι τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου δεν τους δόθηκε ποτέ ο λόγος και ο συγκεντρωμένος κόσμος τους αποδοκίμαζε συνεχώς, οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων που πρόσκεινται στην αριστερά, δεν μπήκαν στη διαδικασία να καταγγείλουν την παρουσία τους μέσα στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου. Απλά τους αγνοούσαν. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως, καθώς θέλουν να κάνουνε την παρουσία τους αισθητή στην πόλη. Ούτε στη Γλυφάδα, ούτε πουθενά! Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!