Χιλιάδες στο Pride Θεσσαλονίκης

«Ελεύθερα πνεύματα, ελεύθερα σώματα», ήταν το σύνθημα του φετινού Thessaloniki Pride, που έχει γίνει θεσμός και στην Θεσσαλονίκη και πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στις 14 και 15/6.

Χιλιάδες κόσμος συμμετείχε στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, οι οποίες κορυφώθηκαν με την διαδήλωση του Pride το απόγευμα του Σαββάτου. Δεκάδες οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης στήριξαν και φέτος το Pride, ανάμεσά τους η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΕΚ όπου χαιρέτισαν στο φεστιβάλ συνδέοντας τη μάχη ενάντια στο σεξισμό, το ρατσισμό και τους φασίστες με την μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και την ανατροπή της κυβέρνησης του ρατσισμού και της λιτότητας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που και με αυτοσχέδια πλακάτ στην διαδήλωση, συνέδεαν την μάχη για την ισότητα και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα ενάντια σε κάθε ρατσιστική διάκριση με την μάχη ενάντια στους φασίστες, τις ρατσιστικές επιθέσεις στους μετανάστες και τους απεργούς της ΕΡΤ που αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνηση να ανατρέψουν το κλείσιμό της και τις απολύσεις.

Υπογραφές

Η παρουσία της ΚΕΕΡΦΑ στο Pride με κέντρο το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό διήμερο στην Θεσσαλονίκη για τον αγώνα των μεταναστών της Μανωλάδας συγκέντρωσε πολλές υπογραφές και πολλοί ανταποκρίθηκαν δηλώνοντας την συμμετοχή τους.

Η διαδήλωση που ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο και κατέκλυσε τους δρόμους της πόλης ήταν εντυπωσιακή. Πάνω από 5000 χιλιάδες διαδηλώσανε με συνθήματα ενάντια στο σεξισμό, τον ρατσισμό και τους φασίστες, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της διαδήλωσης κατέληξε στην κατάληψη της ΕΡΤ3 εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων, κάνοντας πράξη την σύνδεση όλων των κομματιών της κοινωνίας που παλεύουν για τα δικαιώματά τους ενάντια στην κυβέρνηση και τις επιθέσεις της.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων ενάντια σε κάθε είδους διάκριση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την απελευθέρωση, για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος και για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση οποιασδήποτε σεξουαλικής έκφρασης.