Διεθνής αντιφασιστική συμπαράσταση

Πάνω από 350 άτομα συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο, ενώ την ίδια μέρα έγιναν κινητοποιήσεις στο Εδιμβούργο και το Μπρίστολ. Την προηγούμενη βδομάδα διαμαρτυρίες έγιναν στο Δουβλίνο, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια, τη Σαραγόσα, τη Βαρσοβία, το Παρίσι, το Μονπελιέ, τη Μασσαλία, τη Λυόν, τη Στοκχόλμη, τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Νάπολη, την Πίζα, το Βερολίνο, την Κολωνία, το Ντόρτμνουντ, το Αμστερντάμ.

“Pavlos-clemen Antifa, Athenes-Paris solidarite!! Αυτά τα δύο συνθήματα δόνησαν το Παρίσι στην μαζική αντφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Saint Μichel, την Πέμπτη 19/9 δύο ημέρες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα” μας γράφουν στην ανταπόκρισή τους οι σύντροφοι από τον πυρήνα του ΣΕΚ στο Παρίσι.

“Την πρωτοβουλία για συγκέντρωση την πήρε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παρισιού μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κάλεσμα στήριξαν αμέσως όλα τα κομμάτια της αριστεράς και των αντιφασιστών στο Παρίσι. Μπορεί το κάλεσμα για την συγκέντρωση να έγινε γνωστό μια μέρα πριν από αυτή, παρόλα αυτά το αντιφασιστικό κίνημα έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά.

Αυτό προφανώς έχει να κάνει με το άνοιγμα που έχει γίνει από τους αντιφασίστες στη κοινωνία το τελευταίο διάστημα που ακολούθησε την δολοφονία του αντιφασίστα Clement από ομάδα νεοναζί. Μια δολοφονία η οποία είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτή του Παύλου Φύσσα. Στη συγκέντρωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε με πανό που έγραφε: 'Ενάντια σε κυβέρνηση τρόικα και νεοναζί', 'έξω από ευρώ-ΕΕ', 'νίκη στις απεργίες!' Και η ΚΕΕΡΦΑ με πανό 'κυβέρνηση νεοναζί πάνε χέρι-χέρι, οι εργάτες ενωμένοι θα νικήσουν'!

Ελπιδοφόρο

Στη συγκέντρωση ήταν επίσης με πανό ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σύντροφοι του ΚΚΕ. Τέλος να πούμε ότι όσο ελπιδοφόρα είναι για το μέλλον του κινήματος η κοινή συγκέντρωση των αντιφασιστικών και πολιτικών οργανώσεων, εξίσου ελπιδοφόρα ήταν και η συμμετοχή του κόσμου που στήριξε με τη παρουσία του την συγκέντρωση. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα το σύνθημα που φωνάζαμε στην συγκέντρωση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ!”

“O ναζισμός σκοτώνει. Και όχι μόνο μετανάστες” αναφέρει η ανακοίνωση που καλούσε στην αντιφασιστική συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα στη Βαρκελώνη. “Η δολοφονία του Παύλου ήρθε λίγες μέρες μετά την επίθεση των νεοναζί σε μέλη του ΚΚΕ που αφισοκολλούσαν. Τους επιτέθηκαν με καδρόνια με καρφιά και εννιά από αυτούς κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Οι επιθέσεις στους μετανάστες είναι αμέτρητες. Συνδικάτα, αντιφασιστικές οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς οργανώνουν μεγάλες διαδηλώσεις σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Τους υποστηρίζουμε στον αγώνα τους ενάντια στο φασισμό. Σήμερα στις 7 συγκεντρωνόμαστε στην Πλάζα Καταλούνια για να κάνουμε ένα πράγμα ξεκάθαρο: Οτι όσο ζούμε ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά!”