Η ΕΡΤ επιμένει

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 6/12 μαζί με το Συντονισμό Ενάντια στα Κλεισίματα, τις Διαθεσιμότητες και τις Εργολαβίες θα διαδηλώσουν ενάντια στο νέο προϋπολογισμό και την καταστολή, καλώντας στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Νέο συλλαλητήριο έξω από το κτίριο της λεωφ. Μεσογείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/12, στις 12 το μεσημέρι. Σκοπός είναι η παρεμπόδιση της μεταφοράς της ΔΤ και των υπαλλήλων της στο Ραδιομέγαρο, που προορίζεται για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από την Κατεχάκη (ΔΤ), προς το νέο αρχηγείο της ΕΡΤ, λένε ότι η τηλεόραση του Καψή, θα καταλάβει ένα κομμάτι του Ραδιομεγάρου και στο υπόλοιπο θα μπουν υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο για το νέο κανάλι μιλάει για ελάχιστο τεχνικό προσωπικό, καμεραμέν κλπ, καθώς θα χρησιμοποιηθούν ιδιωτικές εταιρίες που θα αναλάβουν εργολαβικά αυτή τη δουλειά. Κατά τ' άλλα, Κεδίκογλου και Σαμαράς έκλειναν την ΕΡΤ, για να σταματήσουν “τη σπατάλη και τη διαπλοκή”.

Νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, την Παρασκευή 6/12, στις 3μμ, στην ΕΣΗΕΑ. Ήδη με ευθύνη του προσφατα εκλεγμένου συντονιστικού των εργαζομένων, συγκροτούνται ομάδες εργασίας για τα οικονομικά, τις διεθνείς και δημόσιες σχέσεις, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τις επαφές με το συνδικαλιστικό κίνημα, τον πολιτισμό, τη διοικητική υποστήριξη κλπ. Εν τω μεταξύ πυρετός προετοιμασιών επικρατεί στις νέες εγκαταστάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ, απέναντι από το Ραδιομέγαρο, προκειμένου να εκπέμψει ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα το συντομότερο, ενώ γίνονται συζητήσεις για την οργάνωση μεγάλης κινητοποίησης στην επέτειο των 6 μηνών από το ξεκίνημα του αγώνα (11/12).

Η συνέχεια της εκδίκασης των αγωγών που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ηρακλείου προς το ελληνικό δημόσιο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2/12, στα δικαστήρια του Ηρακλείου Κρήτης. Χαρακτηριστική ήταν η μεγάλη συμπαράσταση από μια σειρά συνδικαλιστικούς και τοπικούς φορείς, ενώ έξω από το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από εργαζόμενους της ΕΡΤ, την Εργατική Αλληλεγγύη και συνδικαλιστές. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα της δίκης (παρότι η απόφαση εκκρεμεί) ως μεγάλη νίκη “γιατί η εξέλιξη της διαδικασίας αποτέλεσε την πιο αποστομωτική απάντηση σε όσους εδώ και έξι μήνες ψεύδονται και συκοφαντούν τον αγώνα μας”.